Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sauber F1 team

Audi's toekomst in de F1: Sauber reageert op wilde geruchten

De afgelopen weekenden deden er geruchten de ronde dat Audi de stekker uit haar Formule 1-project zou trekken. Sauber reageert.

Audi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Alessandro Alunni Bravi, algemeen directeur van Sauber, zegt dat Audi 'volledig toegewijd' is aan het Formule 1-project dat het Duitse automerk momenteel aan het optuigen is. Bravi drukt daarmee de geruchten dat Audi haar deelname aan de F1 overboord zou gooien de kop in.

Hoe het er nu naar uitziet neemt Audi het merendeel van de aandelen van de Sauber Group over. Momenteel heeft Sauber een partnerschap met Alfa Romeo, dat na dit seizoen stopt als titelsponsor. In 2024 zal het team weer opereren onder de naam Sauber F1, Audi treedt in 2026 toe tot de koningsklasse van de autosport.

Ondanks het feit dat Audi's komst binnen de Formule 1 groot nieuws is, blijft het verbazingwekkend stil vanuit Audi's hoofdkantoor in Ingolstadt. Bravi stelt dat dat puur zo is omdat het Duitse merk Alfa Romeo niet in de weg wil zitten.

"Audi is volledig toegewijd aan haar F1-project met Sauber", zegt Bravi tegenover onder meer RacingNews365. "En met Audi wordt niet alleen Audi bedoeld, maar ook de Raad van Commissarissen van Audi Volkswagen. Het is simpel dat Audi weinig communiceert met betrekking tot haar F1-plannen. We zijn momenteel het Alfa Romeo Formula 1 Team. Tot het eind van het jaar zijn er bepaalde beperkingen in wat we wel en niet kunnen communiceren. Dat gaat onder andere over de toekomst en Audi's betrokkenheid. Alfa Romeo wordt daarin volledig gerespecteerd."

Ook interessant:

In chaos zie je hoe goed Max Verstappen écht is

Hij was misschien wel de enige constante coureur, die met twee overwinningen naar huis ging. Juist als de chaos op z'n grootst is, weet je van één iemand dat hij sowieso het hoofd cool houdt: Max Verstappen.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live sprintkwalificatie Formule 1 GP Miami 2024