Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
James Vowles

Williams geeft update over zwaar beschadigd chassis van Albon

Teambaas James Vowles zegt dat Williams met twee auto's aan de start staat van de Grand Prix van Japan. Ook gaat hij in op wat er de afgelopen dagen is gebeurd in de fabriek in Grove.

Albon pitbox screens Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Alex Albon schreef zijn auto helemaal af na een harde klapper in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Australië. Al snel werd duidelijk dat de auto niet meer kon worden gebruikt en omdat Williams geen reservechassis bij zich had, moest teambaas James Vowles een keuze maken tussen zijn coureurs wie er dat weekend verder zou rijden. Uiteindelijk koos de Brit voor Albon, waardoor Logan Sargeant de rest van het weekend miste.

Het was zelfs de vraag of Williams in staat was om het chassis van de auto van Albon op tijd te repareren voor de volgende race in Japan. Daar geeft Vowles nu uitsluitsel over. "Ik heb er vertrouwen in dat we in staat zijn om het chassis te repareren. We hebben maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat het chassis hier al heel vroeg terug was op maandagochtend. Vanaf dat moment heeft de crew eraan gewerkt, door de auto te strippen en te repareren", zo legt de teambaas uit.

"We zitten in een goede positie om het chassis vroeg genoeg klaar te hebben voor Suzuka. Voordat het chassis hier was, is er al heel wat werk gedaan. Zo werden er in Melbourne foto's gemaakt en technieken gebruikt om al volledig te begrijpen hoe groot de schade aan de auto was en wat we moesten doen. En die voorbereiding was cruciaal", zo vertelt Vowles verder.

Geen reservechassis

"We konden maandag dus gelijk starten, er was geen reflectie nodig op wat er was gebeurd. Het was meer van: dit is wat we gaan doen en zo voeren we het uit. En dus zullen we in Suzuka twee auto's hebben zonder al te veel issues", aldus de Brit.

Tegelijkertijd heeft Williams nog wel een probleem: het team uit Grove neemt opnieuw geen reservechassis mee. "Het oorspronkelijke plan voor de start van het seizoen was om, zoals je zou verwachten, drie chassis in het eerste raceweekend te hebben. Dat ging langzaam naar het derde raceweekend toe, omdat er steeds meer vertragingen ontstonden. Sindsdien, en vooral met het werk aan het tweede chassis, heeft dat opnieuw wat vertraging opgeleverd. Maar we zullen snel een reservechassis hebben."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract