Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 2020

"Williams kan wel degelijk nóg slechter worden"

De meesten zijn er van overtuigd dat het Formule 1-team van Williams zijn dieptepunt wel heeft bereikt, maar in de ogen van Rob Smedley hoeft dit allerminst het geval te zijn. Als de Britse renstal het écht verknoeit, dan kan het nog verder achteruit gaan. "Het kan altijd slechter", aldus Smedley.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Het is in tijden niet zo slecht gegaan met het Formule 1-team van Williams. De Britse renstal scoorde in 2019 niet meer dan één punt dankzij Robert Kubica, waardoor teambaas Claire Williams niet anders kon dan het jaar te omschrijven als een absoluut dieptepunt. In de ogen van Rob Smedley, oud-race engineer voor het team, hoeft de gifbeker nog niet eens volledig leeg te zijn.

Smedley vertelt in gesprek met Reuters ervoor te vrezen dat Williams in de veronderstelling verkeert dat het niet slechter kan dan 2019. "Natuurlijk heerst bij Williams het idee dat het alleen maar beter kan worden, maar dat is helemaal niet waar. De realiteit is dat het nog véél erger kan worden, ik weet dat als geen ander, aangezien ik jaren in de sport heb gewerkt", aldus de voormalig rechterhand van Felipe Massa tijdens de races.

Smedley vervolgt. "Mensen hebben het erover dat het niet erger kan worden dan in 2019, maar hetzelfde werd geroepen in 2018 én in 2017. En moet je kijken waar het team nu staat! Het is tevens onjuist om te denken dat Williams dit zo even rechtzet en straks weer bij de top vijf teams hoort, dat is absoluut niet waar."

De oud-race engineer van Massa vindt het dieptriest hoe Williams er vandaag de dag voor staat. "Als outsider kan ik hopen dat het beter wordt, dat kon ik niet in de tijd dat ik daar werkte. Het is vreselijk om te zien. Ik ben nog van de generatie die Williams' laatste kampioenschap kan herinneren, de jongere fan kan dat niet. Het is hartverscheurend om het team zo te zien ploeteren", besluit Smedley.

5 reacties