Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Robert Kubica

Williams weerspreekt geruchten over gedwongen vertrek Kubica

Dit jaar maakte Robert Kubica na lange afwezigheid zijn comeback in de Formule 1 bij Williams. De Pool weet niet te imponeren, maar teambaas Claire Williams weerspreekt de geruchten dat zijn baan op de tocht staat.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams Racing

De comeback van Robert Kubica in de koningsklasse is tot dusver geen succes. Hij heeft de pech dat de bolides van Williams dit jaar totaal niet competitief zijn. Het feit dat hij zijn debuterende teamgenoot George Russell maar nauwelijks kan bijbenen, spreekt echter ook niet in zijn voordeel. Het aantal vragen over de toekomst van de Pool nemen dan ook met ieder raceweekend toe. Teambaas Claire Williams probeert alle twijfel weg te nemen.

"Alle speculaties vind ik vrij frustrerend. Tenzij je binnen onze organisatie zit en daadwerkelijk weet wat er speelt, heb je geen idee wat er gaande is. Onze relatie met Robert is zo goed als hij altijd geweest is. Hij doet wat hij moet doen en wij doen er alles aan om hem een betere auto te bezorgen. Vanuit onze kant is er geen sprake van frustraties, maar ik kan begrijpen dat die er vanuit hem wel zijn, omdat hij niet het juiste materiaal tot zijn beschikking krijgt."

Dat Kubica wat Williams betreft het seizoen gewoon af mag maken, wil niet ook automatisch zeggen dat de Pool ook volgend jaar in de wagen zit: "Het huidige seizoen is pas halverwege, dus het is nog wat te vroeg om over volgend jaar na te denken. Hier gaan wij ons pas in het derde kwartaal van dit jaar over buigen. Het is echter nooit een optie geweest om Robert nog dit seizoen te vervangen."

Teamgenoot George Russell heeft in tegenstelling tot Kubica wel een contract voor 2020 op zak. Als het aan Claire Williams ligt, wordt dat contract sowieso uitgediend.

"Er hebben nog geen gesprekken plaatsgevonden waaruit blijkt dat George ons zou willen verlaten na dit jaar. Hij heeft dan ook een meerjarig contract bij ons. Voor mij is hij een toekomstig wereldkampioen, iemand die ik absoluut niet wil verliezen. Ik zal er alles aan doen om George Russell bij Williams te houden", besluit de dochter van de als teambaas jubilerende Frank Williams.

Voorspel en win

2 reacties

    Podcast Mercedes voelt de druk van Verstappen en Red Bull