Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Williams: "Ons team had uit elkaar kunnen vallen, dat is niet gebeurd"

Williams heeft zich in het afgelopen decennium ontpopt tot de op-en-neer van de Formule 1. Af en toe staat het vermaarde team helemaal nergens, soms doet ze ook ineens mee om de podiumplaatsen. Anno 2018 is Williams aanbeland in een eerstgenoemde fase: er werden tot dusver nog maar zeven WK-puntjes gescoord.

Zodoende bezet Williams de tiende en laatste plaats in het constructeurskampioenschap, waar de stal vorig jaar nog vijfde wist te worden. De slechte resultaten zijn teambazin Claire Williams niet in de koude kleren gaan zitten. Toch meent de Britse dat haar equipe de rug recht heeft gehouden in moeilijke tijden.

"We hebben talloze discussies gehad met technisch directeur Paddy Lowe en de complete technische groep, het is duidelijk dat er problemen spelen of hebben gespeeld. Ik ben er echter niet het persoon naar om de vuile was buiten te hangen", laat Williams weten bij de officiële Formule 1-podcast Beyond The Grid. De wagen van 2018 werkt niet bepaald zoals het team had gehoopt en men probeert nog altijd de onderste steen boven te krijgen.

"Waar ik echter bijzonder trots op ben, is het feit dat we de koppen bij elkaar hebben gehouden. Het team kon imploderen, we hadden elkaar in de haren kunnen vliegen of de helft van onze staf kunnen ontslaan", spreekt Williams, die afgelopen week vernam dat haar hoofd engineer Rob Smedley na dit seizoen vertrekt. "Natuurlijk zijn er de nodige gesprekken gevoerd, maar we weten waar onze zwakheden momenteel liggen."

"Waarschijnlijk ging het dit jaar voornamelijk fout op het vlak van de aerodynamica", laat Williams toch wat doorschemeren, "en ook de koeling werkte niet optima forma. Er zijn echter nog een aantal andere factoren die meespelen, want een team valt niet zomaar terug van plek vijf naar plek tien in de stad om het wereldkampioenschap bij de constructeurs."

Formule 2-kampioenschapsleider George Russell (20) mag in 2019 proberen Williams weer naar voren te helpen, de Mercedes-protégé stapt volgend jaar in de witblauwe wagen. Wie hem komt vergezellen is nog onduidelijk.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Williams

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay

Unibet
x
Interview Sarcastische Wolff juicht nieuw F1-'worstel'idee toe: "Zien we meteen hoe stom het is"