Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Williams onthult 'nieuwe' Formule 1-bolide aan het grote publiek

Williams heeft de nieuwe bolide voor 2024 gepresenteerd. Het team hoopt met de FW46 de opmars voort te zetten.

RP 2024 Launch 8
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams F1

En daar is nummertje twee! In navolging van Haas heeft ook Williams haar bolide voor 2024 gepresenteerd: de FW46. Althans, de kleuren ervan. We zagen de nieuwe kleuren namelijk op de auto van vorig jaar. De echte nieuwe Williams zien we pas in Bahrein op de baan. Het team houdt vast aan blauwe kleuren, met wat vernieuwde details en hoopt met de FW46 een nieuwe stap in de goede richting te zetten.

De livery is een ode aan het nalatenschap van het Williams-team, dat negen constructeurstitels en zeven coureurstitels heeft gewonnen. De kleur is toch net wat anders dan vorig jaar. Het marineblauw is vervangen door 'het Williams van het nieuwe tijdperk'. Zowel een rode als een witte streep loopt over de auto, strepen die de Britse wortels van het team moeten vertegenwoordigen.

Belangrijk jaar

Williams eindigde in 2023 op de zevende plaats in het constructeurskampioenschap, maar het gat naar de nummer zes, Alpine, was toch vrij groot. Wel was het een fikse verbetering ten opzichte van 2022, toen het team laatste werd.

Voor Alex Albon en Logan Sargeant wordt het een belangrijk jaar. Beide coureurs beschikken over een aflopend contract en hopen mooie resultaten te behalen in de Williams. Albon versloeg vorig jaar zijn teamgenoot met verve en aast wellicht op een zitje bij een topteam. Sargeant wil zijn wiebelige debuutjaar achter zich laten.

Williams is niet het enige team dat haar bolide presenteert op 5 februari. Vanavond is het de beurt aan Stake F1 Team, voorheen bekend als Alfa Romeo.

Bekijk hieronder de vergelijking tussen de kleuren van vorig jaar (boven) en die van dit jaar (onder).

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull