Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Albon en Williams reageren op zeer opmerkelijk incident tijdens kwalificatie

Tijdens een ontzettend spannende kwalificatie in Bakoe gebeurde er toch iets opmerkelijks bij Alex Albon. Er zat namelijk nog een ventilator op zijn auto toen hij voor zijn laatste snelle ronde naar buiten reed. Albon en Williams-teambaas James Vowles leggen uit wat er gebeurde.

Albon FP2 Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Terwijl de tien overgebleven coureurs zich klaarmaakten om nog een laatste snelle ronde neer te zetten in de slotfase van Q3, gebeurde er bij Williams-coureur Alex Albon iets opmerkelijks. Bij het uitrijden van de pitstraat kwam hij, samen met het team, namelijk tot de conclusie dat er nog een ventilator bovenop zijn auto zat. Dat is niet alleen onhandig, maar kan ook nog eens gevaarlijk zijn.

Uiteindelijk moest Albon de ventilator zelf van zijn auto af halen, maar daardoor kwam hij vier seconden tekort om nog op tijd te zijn voor een laatste snelle ronde. Maar hoe kon dit dan toch gebeuren? Albon legt tegenover Viaplay uit dat hij het zelf ook niet helemaal weet. "Het was interessant. Vrij ongebruikelijk ook wel, dus we moeten nog uit gaan zoeken wat er precies is gebeurd. Maar we hadden echt haast om nog naar buiten te gaan met het oog op een tow, dus dat ging hier praktisch hetzelfde als in Monza."

"In die haast hebben we aan vrijwel alles gedacht, behalve die knalgele ventilator. Helaas liepen we daardoor de kans op een tweede snelle ronde in Q3 mis en dat ziet er op papier heel slecht uit, maar realistisch gezien had er niet meer in gezeten dan een verbetering van één à twee posities. We zaten er nog steeds bij in Q3 en vochten nog steeds mee in de top tien, dus dat zal tijdens de race ook zo zijn. Punten liggen nog altijd binnen handbereik, dus we gaan er het beste van maken."

Ook teambaas James Vowles werd gevraagd naar de oorzaak van het incident. De Brit legde vooral de nadruk op het feit dat er flink wat haast achter dat laatste rondje zat. "Het was een ontzettend drukke periode tussen de twee rondjes in. Na onze eerste ronde stonden we vast in de pitstraat, waardoor we maar veertig seconden over hadden om ons klaar te maken voor het tweede rondje. Toen hebben we dus die ventilator aan de auto gehangen, maar we moeten wel uit gaan zoeken waarom we dat hebben gedaan en hoe we onze processen kunnen verbeteren."

"Albon vertrok uiteindelijk terwijl de ventilator dus nog aan zijn auto hing. Het zal vast niet de eerste keer zijn dat we Formule 1-auto's met ventilatoren zien, maar het is wel cruciaal dat we scherper zijn op de details. Hij was vervolgens niet meer in staat om nog te stoppen en deed dat pas toen hij de pitstraat al uit was, dus moest hij de ventilator zelf weghalen. Tegen die tijd was het al te laat om nog aan een rondje te beginnen, want we wisten van tevoren al dat het allemaal dicht bij elkaar zou zitten. Maar we moeten er wel voor gaan zorgen dat dit niet nog een keer gebeurt."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Rechterhand Verstappen belangrijke spil in herstructurering Red Bull Racing