Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Franco Colapinto

Williams-teambaas hint op Red Bull-gesprekken over Colapinto

En weer liet Franco Colapinto zich gelden tijdens een GP-weekend. Grote vraag is of we de talentvolle Argentijn volgend seizoen terug zullen zien op de grid. Bij zijn huidige team Williams is in ieder geval geen plek.

Colapinto USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de sprintkwalificatie drong hij al door tot Q3 en tijdens de race op zondag reed hij van P15 naar P10. Opnieuw punten voor Franco Colapinto die in vier races voor Williams enorme indruk heeft gemaakt. Maar desondanks is het nog maar zeer de vraag of hij ook volgend seizoen een F1-zitje heeft.

Bij Williams moet hij plek maken voor Carlos Sainz en andere stoeltjes zijn er niet veel meer over. Alleen Stake F1(Sauber) moet nog een coureur benoemen naast Nico Hulkenberg. En mogelijk komt er ook nog plek vrij bij Red Bull/RB nu Sergio Perez matig blijft presteren.

Williams-teambaas James Vowles houdt de optie dan ook zeker open dat de Argentijn in 2025 op de F1-grid staat. "Dat is zeker niet uitgesloten. Het ligt eigenlijk aan één of twee andere teams. Ik wil niet te veel verklappen, maar vanuit mijn perspectief heeft hij absoluut binnen een paar races zijn plaats op de grid verdiend", zegt Vowles tegen Motorsport.com.

"Hij is nog niet klaar met groeien. Hij zal steeds sneller worden en ik denk dat andere teams op de grid dat weten", aldus Vowles. Dat Colapinto dan bij een concurrerend team gaat rijden en punten van Williams kan afpakken, neemt hij op de koop toe. "Ook al pakt hij punten van ons af, hij is een professionele coureur en hoort in de Formule 1 te racen. Zo simpel is het."

Eerder al toonde namens Red Bull Helmut Marko zich zeer gecharmeerd van Colapinto. Niet alleen gedurende zijn invalbeurt, maar veel eerder al in de Formule 3.

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten werd vooral een race tussen Max Verstappen en Lando Norris. Hoe hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk de GP beleefd? Ze bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Spoiler-alert Vader Perez deelt waanzinnige 'spoiler' over F1-toekomst zoon Sergio