Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Williams-teambaas verklaart opleving in Monaco: "Nadelig effect daar gehalveerd"

Eindelijk is Williams van de hatelijke nul af. De eerste zeven races van het seizoen leverde het team niets op, maar in Monaco reed Alexander Albon naar de negende plek. Een zeer welkome opsteker voor het team van James Vowles.

Albon race Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het seizoen van Williams kent meer dieptepunten dan hoogtepunten. Het meest bizarre was nog wel het terugtrekken van Logan Sargeant in de GP van Australië. Hij moest zijn wagen afstaan aan teamgenoot Alexander Albon, die in de vrije training crashte. Albon reed toen in Melbourne naar P11, net buiten de punten.

Maar in de achtste race van het seizoen was er dan eindelijk goed nieuws voor Williams. Albon zette in de kwalificatie de negende tijd neer en hield die positie in de race vast. Het leverde het team twee punten op. Daarmee sprong Williams direct naar de achtste plek in de strijd om de constructeurstitel en laat het Alpine en Stake F1 achter zich.

Waarom slaagde Williams er nu wel in om punten te pakken? Teambaas James Vowles is daar op de eigen site heel duidelijk over. "Ik ben altijd heel open geweest over het feit dat de wagen te zwaar was. Op sommige circuits kan het vier tienden schelen per tien kilo overgewicht, maar in Monaco zit dat meer op twee tienden", begint Vowles zijn uitleg. 

"Het nadelige effect van een zwaardere wagen wordt hier gehalveerd. Daardoor konden we dus wat meer naar voren schuiven in het veld. Daarnaast hebben we de afgelopen twaalf maanden enorm hard gewerkt aan een wagen met een goede balans voor alle circuits. Voor zowel de lage, medium als hoge snelheidsbochten. En daarnaast een goede basis om als team mee te gaan werken. En dat heb je hier in Monaco allemaal nodig. Alexander geloofde in de wagen en daarvoor worden we hier beloond."

De eerste punten van het seizoen zijn volgens Vowles een mooie opsteker voor het verdere verloop van dit jaar. "Je hebt een resultaat als dit nodig om bij iedereen weer de koppen omhoog te krijgen. We hebben genoeg redenen om optimistisch te zijn. Er zit bovendien nog meer aan te komen. Het is  nog een lang seizoen. We moeten verder bouwen op wat we nu hebben en begrijpen wat er eerder misging. In Canada komen er ook upgrades, dus er is de komende races genoeg om naar uit te kijken."

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen noemt vijf beste F1-coureurs aller tijden, licht één opvallende naam toe