Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Winnende Horner biedt grof geld voor fabrieksrondleiding bij Mercedes

Mercedes mag een bezoekje van Red Bull-teambaas Christian Horner tegemoet gaan zien. De teambaas van Max Verstappen bood bij een veiling voor het goede doel met succes op een rondleiding in de Mercedes Formule 1-fabriek. Hij vertelt erover in een exclusief interview met RacingNews365.

Eén van de veilingitems van de Autosport Awards Charity Auction was een rondleiding in de Formule 1-fabriek van Mercedes. Terwijl de biedingen binnen stroomden, verscheen ook de naam van Red Bull-teambaas Christian Horner op de lijst van bieders. En hij had succes! Het winnende bod van 4000 pond was daadwerkelijk van Horner.

Het is natuurlijk boven alles een actie met een knipoog, ingegeven door het goede doel, maar als Horner de kans krijgt, neemt hij het liefst zoveel mogelijk van zijn manschappen mee, zo laat hij weten in een exclusief interview met RacingNews365.

"Ik hoop zeker twintig man met me mee te kunnen nemen", klinkt het lachend als we hem voorleggen of vier een realistisch aantal is. Maar de belangrijkste gegadigden heeft hij al in zijn hoofd: "Adrian (Newey, red.) en ikzelf, Pierre Waché (technisch directeur) en waarschijnlijk ook Paul Field, die bij ons hoofd productie is."

Horner bezocht ook McLaren al eens

"Het is natuurlijk voor een goed doel, maar het wordt zeker ook interessant om te zien hoe Mercedes zijn geld uitgeeft onder het budgetplafond", vervolgt de teambaas, voor wie dit niet de eerste keer is dat hij bij de concurrent is gaan snuffelen. In 2008 liep hij eens het McLaren-hoofdkwartier binnen.

"Ik was daar in de tijd van Martin Whitmarsh op uitnodiging van DC (David Coulthard, red.). Adrian ging ook mee en kende daar natuurlijk de weg, maar op alle plekken die hij me wilde laten zien, waren wij niet welkom."

"Ik denk dat we uiteindelijk de marketing- en de elektronica-afdelingen hebben gezien en een erg goede lunch hebben genuttigd, maar dat was het dan ook", aldus Horner over het bezoek in de tijd dat Red Bull nog niet het winnende team was dat het vanaf 2010 zou worden.

Ook interessant:

Coronel: 'Wat Verstappen bij Hamilton doet, geeft hem nét die extra impuls'

Het Formule 1-seizoen van 2022 gaat bijna van start! RacingNews365 blikt in onderstaande video tezamen met Tom Coronel vooruit op de nieuwe uitdagingen voor Max Verstappen en zijn concurrenten.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen