Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Withete Leclerc slachtoffer van meerdere nieuwe Ferrari-blunders

Het was niet de kwalificatie van Ferrari in Brazilië. Tactisch ging er het een en ander mis, waardoor Charles Leclerc niet verder kwam dan de tiende plaats.

Leclerc brazil
Video
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari maakte er tijdens de kwalificatie voor de GP van Brazilië weer een ouderwets zooitje van. Zowel tijdens Q1 als Q3 werd Charles Leclerc tegengewerkt door zijn team. Het begon in Q1, toen Leclerc een ruime tijd in de pitstraat stond te wachten totdat zijn team eindelijk de goede, nieuwe, zachte banden had gevonden.

Daardoor was hij als laatste weer op het circuit op zachte banden en zakte hij weg uit de top vijftien die door zou gaan naar Q2. Gelukkig kon hij nog herstellen en wist hij in zijn enige poging een plekje in Q2 te veroveren.

Check hieronder de eerste blunder van Ferrari, waarna Leclerc vast kwam te zitten en dreigde geen goede tijd neer te gaan zetten. Artikel gaat daaronder verder.

Ferrari leert haar les niet

Het liep dus met een sisser af en Leclerc was nog steeds in de race voor de poleposition. In Q2 reed men op zachte banden en was er geen twijfel over mogelijk of dat de juiste band was. Aan het begin van Q3 eigenlijk ook niet, behalve bij Ferrari...

De regen zat er aan te komen, maar echt gevallen was deze nog niet. Toch besloot Ferrari wonderbaarlijk genoeg als enige om Leclerc op intermediates de baan op te sturen. De rest reed op zachte banden op een niet al te natte baan, dus was Leclerc simpelweg de minst snelle van iedereen.

Check hieronder het moment waarop Ferrari beseft misschien een fout te zijn begaan. Artikel gaat daaronder verder.

Boze Leclerc

Wonder boven wonder koos Ferrari er ook niet voor om de Monegask niet meteen naar binnen te halen om alsnog voor zachte banden te gaan. Het seintje kwam pas nadat hij al voorbij de ingang van de pitstraat was gereden...

En dus start hij op zaterdag de sprintrace op P10. "Nice, nice, f*cking beautiful", aldus de withete Monegask, zoals op de video hieronder te horen is.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 video's RN365 Nieuwsdossier

20 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct