Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Withete Russell haalt uit naar Bottas: 'Hij probeerde ons te vermoorden'

George Russell is helemaal klaar met Mercedes-coureur Valtteri Bottas, die volgens hem over de schreef ging, waardoor de crash tussen de twee werd veroorzaakt. Na de Grand Prix haalt hij hard uit naar de Fin.

Russell IMola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Halverwege de Grand Prix van Emilia-Romagna crashten plots George Russell en Valtteri Bottas samen uit de race toen ze om de negende positie aan het vechten waren. De twee kwamen met elkaar in aanraking op hoge snelheid, nadat Russell de controle over zijn bolide verloor. Hij was op zijn zachtst gezegd niet blij met de actie van de Mercedes-coureur die volgens hem niet netjes was.

Terwijl de adrenaline nog door zijn lichaam gierde, ging hij al verhaal halen bij Bottas, die nog sterretjes zag en in zijn zwaar gehavende auto zat. Wat zei hij tegen de Fin? Bij Ziggo Sport legt hij uit. "Je weet dat het nat is, je weet dat we 340 kilometer per uur rijden, probeer je ons beiden te vermoorden?", zo vertelt Russell, die als reactie een middelvinger terugkreeg van Bottas.

Na de race is hij nog steeds witheet, al oogt hij wel kalmer. Volgens hem was het niet netjes wat Bottas deed, toen hij verdedigde ten opzichte van de Williams-coureur. De Fin week een beetje van zijn lijn af, waardoor Russell iets te veel naar rechts bewoog en met een band op het gras kwam en de crash kon ontstaan.

"Hij wist dat ik er zat en we hebben een gentlemen's agreement. Als een auto snel nadert, dan maak je geen onverwachte stuurbewegingen, om de andere coureur van de lijn te duwen. Ik rij veertig kilometer per uur sneller dan hij en de kleinste beweging op 340 kilometer per uur... Hij respecteerde de omstandigheden en de snelheid niet", redeneert Russell, die vervolgens nog eens uithaalt.

"Het is frustrerend, want hij vecht om de negende plek. Hij hoort voor het podium en overwinningen te vechten, elke race opnieuw. Zo'n manoeuvre voer je uit als je om de overwinning strijd. Ik ben gefrustreerd, want als het een andere coureur was, dan had hij niet zo gereageerd", aldus Russell, die geen blad voor de mond nam.

De twee zullen hoogstwaarschijnlijk snel over de crash praten. "We zijn beide volwassen, we zullen er over in gesprek gaan en het uitpraten."

Luister hier de boordradio's van Bottas en Russell direct na de crash, waarbij de emoties hoog oplopen.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen