Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

Woedende collega coureur niet blij met De Vries: "Ik hoop dat hij F1 niet haalt!"

Nyck de Vries viel tijdens de laatste Formule E-race van het seizoen uit na een clash met Pascal Wehrlein. De Duitser was absoluut niet te spreken over zijn Nederlandse collega.

De Vries Seoul
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes-Benz EQ

In de Formule E-klasse wordt er regelmatig gewheelbanged en ook tijdens de laatste ePrix van het seizoen in de hoofdstad Seoul was het weer prijs. Nyck de Vries en Pascal Wehrlein vielen beiden uit nadat ze elkaar op de baan tegen kwamen. Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul was het weer prijs. Nyck de Vries en Pascal Wehrlein vielen beiden uit nadat ze elkaar op de baan tegen waren gekomen.

De Duitse voormalig F1-coureur was woedend en liet op de radio meteen zijn onvrede merken: "Ik hoop dat hij F1 niet haalt!", brieste hij. "Wat een fucking idioot!", zo klonk Wehrlein duidelijk. De Vries kreeg uiteindelijk ook vijf seconden straf en werd als schuldige aangewezen door de stewards.

Wehrlein: "Ik snap er niets van"

Na de race vertelt Wehrlein aan The Race wat er allemaal was gebeurd, want op de TV-camera's was het niet te zien. "Dit is niet zoals de standaard in dit kampioenschap hoort te zijn. Eerder veranderde De Vries al van lijn tijdens het remmen. Toen moest ik al mijn banden blokkeren en crashte ik bijna, waardoor ik twee posities verloor."

Wehrlein haalde De Vries niet veel later weer in, maar toen activeerde de Nederlander zijn Attack Mode, waardoor hij meer vermogen had dan Wehrlein. "Bij de eerste de beste mogelijkheid zette hij een veel te optimistisch inhaalactie in, waarbij hij helemaal doorschoot bij het uitkomen van de bocht, tegen mij aan crashte, mijn wielophanging afbrak én zijn eigen race verpestte."

"Ik snap er niets van en dit is niet hoe het hoort. Mijn race was verpest, zijn race was verpest en hij heeft twee strafpunten gekregen. Het zijn vaak dezelfde coureurs met die veel te optimistische acties. Dit keer was ik er het slachtoffer van", aldus een gepikeerde Wehrlein.

De Vries verwachtte een meewerkende Wehrlein

Als De Vries naar het moment wordt gevraagd, vertelt hij dat hij ervan uitging dat Wehrlein minder tegen zou stribbelen, aangezien de Nederlander met meer vermogen reed. De kritiek van Wehrlein deed hem weinig.

"Wat kan ik zeggen? Iedereen mag zeggen wat hij of zij wil. Iedereen maakt er iets groots van, maar ik weet het niet", aldus De Vries.

Ook interessant:

Mercedes kan Verstappen helpen in de titelstrijd met Leclerc

RacingNews365 doet niet aan een zomerstop, want in de nieuwste F1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk weer uitgebreid vooruit op de tweede seizoenshelft. Beluister de podcast hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

24 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen