Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Woeste Verstappen hint op vervroegd F1-pensioen na veelbesproken straf

Max Verstappen kreeg een taakstraf voor grof taalgebruik tijdens een persconferentie in Singapore. Na de race stond de Nederlander wederom de media buiten te woord en hint hij op een vervroegd F1-pensioen.

Verstappen post qualy Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De taakstraf voor Max Verstappen blijft de gemoederen bezighouden in Singapore. De Nederlander nam donderdag het woord 'fucked' in de mond, kreeg een straf en weigerde daarna meermaals lange antwoorden te geven tijdens de persconferenties. Ook na de race hield Verstappen een eigen mediasessie en was hij glashelder over de straf én de gevolgen.

"Persoonlijk heb ik geen behoefte om lange antwoorden te geven als je zo behandeld wordt", stelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Dit jaar heb ik vrijwilligerswerk gedaan. Ik gaf een interview van een halfuur om te helpen. Ik ben niet moeilijk, zeg geen nee en wil best helpen, waarna je zo wordt behandeld. Zo werkt het niet. Voor mij was het duidelijk. Ik moet antwoorden, maar er bestaan geen regels voor de lengte van het antwoord."

Verstappen vindt dat de Formule 1 de verkeerde kant opgaat. "Het gaat om de regels en de richting van de sport. Je mag mensen niet beledigen, dat is duidelijk. Niemand wil dat doen, maar het is eerlijk gezegd onwijs dom waar we mee moeten dealen. Als je niet jezelf kan zijn, is het beter om niet te praten. Niemand wil dat, want dan word je een robot."

Heeft de manier van handelen invloed op de toekomst van Verstappen? "Het beïnvloedt zeker mijn F1-toekomst. Je kan niet jezelf zijn en moet met zulke domme dingen dealen. Ik bevind me in een fase van mijn carrière dat je hier niet mee wil dealen. Het is vermoeiend. Natuurlijk is het geweldig als je successen boekt, races wint en kampioen wordt, maar als je dat bereikt hebt, wil je het ook naar je zin hebben. Natuurlijk pusht iedereen tot de limiet. Iedereen bevindt zich in deze strijd, ook achteraan de grid. Maar als je met deze domme zaken moet dealen, kijk ik zeker anders naar mijn toekomst in de sport."

Verstappen gaat eerst even afkoelen. "Laten we een pauze inlassen, zeker voor twee weken. Dan gaan we verder in Austin én kijken waar we staan."

Praat mee!

Viaplay
x
Titelstrijd Red Bull heeft goed nieuws voor Verstappen