Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff: "Als je Verstappen wegdenkt, dan werken de regels!"

De teams in de Formule 1 kruipen steeds dichter naar elkaar toe. Dat zie je onder meer als je naar de startgrid van de Grand Prix van Groot-Brittannië kijkt. De nieuwe regels lijken wat dat betreft te werken. Maar dan moet je die dekselse Max Verstappen wel buiten beschouwing laten, zegt Toto Wolff.

Toto Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De nieuwe regels in de Formule 1 moesten er onder meer aan bijdragen dat de verschillen in de Formule 1 minder groot zouden worden. Kijkend naar de startgrid voor de Grand Prix van Groot-Brittannië, dan zie je dat die regels hun vruchten beginnen af te werpen. "De nieuwe regels zijn ontworpen om de kleinere teams in staat te stellen hun achterstand in te halen en het speelveld in de Formule 1 gelijk te maken", zegt Mercedes-teambaas Toto Wolff tegen onder meer RacingNews365.

Wolff ziet de bevestiging hiervan in de opkomst van een aantal rijders. "Kijk naar Albon en hoe goed zijn prestaties zijn in de kwalificatie. Aston Martin komt terug en McLaren is er ook. Dat is wat we willen." Volgens de Mercedes-baas moet alleen wel een enkele coureur buiten beschouwing worden gelaten: Max Verstappen. "Als je hem wegdenkt, werken de regels. Maar hij is vier tienden van een seconde sneller dan de top acht teams in een ronde van ongeveer 90 seconden. Dus dat is geen groot verschil meer. Terwijl alle anderen binnen twee tienden zitten. Van P2 naar P9, daar zit twee tienden van een seconde tussen. Dat laat zien dat de reglementen werken."

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Groot-Brittannië 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

50 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in