Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff baalt van eigen Mercedes-coureurs na megastart Verstappen

Iedereen in de Formule 1 wist dat het in Mexico bij de start moest gebeuren. Juist daar gingen de Mercedes-coureurs eigenlijk in de fout, door Max Verstappen veel teveel ruimte te geven.

Met Valtteri Bottas op poleposition en Lewis Hamilton naast hem op de eerste rij had Mercedes de perfecte uitgangspositie. Max Verstappen pakte het echter veel slimmer aan bij de start door de slipstream van Bottas te pakken en hem via de racelijn in te halen. Die move leverde hem de leiding op bij de start, waarna hij eenvoudig naar de zege reed. Mercedes-teambaas Toto Wolff vindt dat de actie van Verstappen niet had mogen gebeuren en neemt het zijn coureurs kwalijk. "Dit had niet mogen gebeuren. We hadden twee auto's aan kop en ze zetten de deur wagenwijd open voor Max om via de buitenkant er voorbij te komen. De spin daarna en puntenverlies met de auto van Valtteri, terwijl het een derde of vierde plaats kon zijn, is op zijn zachtst gezegd vervelend."

Mercedes behoudt leiding door snelste ronde Bottas

Bottas finishte na een povere inhaalrace buiten de punten, maar hij nam wel een belangrijk punt weg bij Verstappen. Mercedes haalde de Fin in de slotfase tweemaal naar binnen om te wisselen naar een setje van de zachte band. Pas in de laatste ronde lukte het Bottas om de snelste raceronde af te pakken van Verstappen. Hierdoor behoudt Mercedes de leiding in het WK bij de teams met één punt voorsprong op Red Bull. "Dat biedt momenteel geen troost voor me. Je ziet dat we tijdens die snelste ronde het tempo wel hebben, om in ieder geval de snelste ronde van Max af te pakken. Maar over het geheel genomen was dit een dag om snel te vergeten voor ons." Wolff probeert positieve aanknopingspunten te zien, ondanks de fikse nederlaag. "Allereerst reed Lewis een briljante race met het materiaal dat wij hem gaven, om P2 te veroveren, want Checo was op vrijdag ook al snel. Dat was het positieve punt van de dag. Het is nu zaak dat we onszelf herpakken.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'