Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff benijdt Ferrari niet: "Moet kiezen tussen twee kwaden"

Het dilemma van Ferrari begint steeds dichter bij te komen: moeten er teamorders komen in de kampioenschapsstrijd met Verstappen? Toto Wolff vertelt dat het geen makkelijke keuze is voor de mannen van Ferrari.

Binotto Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Zo halverwege het seizoen leidt Max Verstappen het kampioenschap met 38 punten voorsprong op Charles Leclerc. Carlos Sainz staat 75 punten achter op de Nederlander. Tot dusver heeft Ferrari nog niet de keuze gemaakt om één coureur de voorkeur te geven om maximale punten te halen en in te lopen op Verstappen.

In het verleden hebben we zoiets wel gezien bij Mercedes. Valtteri Bottas werd meerdere races gevraagd om teamgenoot Lewis Hamilton erlangs te laten zodat de Brit maximaal kon scoren. Mercedes-teambaas Toto Wolff noemde Bottas in die tijd de 'wingman'.

Dit seizoen is Ferrari dus in dat schuitje beland, maar de Scuderia lijkt tot dusver minder streng te zijn met teamorders. Gevraagd werd aan Wolff wat hij daarvan vindt. "Ik vind het eigenlijk best een goede call dat ze hen laten racen", laat Wolff weten aan de media, waaronder RacingNews365.

'Je kunt het sowieso nooit goed doen'

Wolff, die dus enige ervaring heeft met teamorders, vertelt dat je als team hoe dan ook kritiek krijgt, welke keuze er ook gemaakt wordt. "Als je ze laat racen zal iedereen zeggen 'je verliest punten ten opzichte van je concurrent'. Wanneer je hen niet laat racen krijg je nog meer commentaar dat je nu al teamorders gebruikt."

"Je moet dus kiezen tussen twee kwaden", vertelt Wolff en hij snapt dat het voor Ferrari-teambaas Mattia Binotto en zijn crew geen makkelijke keuze is. Wolff heeft wel een keuze in gedachte maar houdt deze voor zichzelf. "Ik weet wat ik zou hebben gedaan", sluit Wolff lachend af.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben een structureel probleem

De Oostenrijkse GP was een enerverende. Want hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk over de Ferrari-problemen? Of van het wangedrag van enkele 'supporters' naast de baan?

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

10 reacties

Viaplay
x
Interview Lyrische Horner geniet van 'fenomenaal' Red Bull-collectief