Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff benijdt Ferrari niet: "Moet kiezen tussen twee kwaden"

Het dilemma van Ferrari begint steeds dichter bij te komen: moeten er teamorders komen in de kampioenschapsstrijd met Verstappen? Toto Wolff vertelt dat het geen makkelijke keuze is voor de mannen van Ferrari.

Zo halverwege het seizoen leidt Max Verstappen het kampioenschap met 38 punten voorsprong op Charles Leclerc. Carlos Sainz staat 75 punten achter op de Nederlander. Tot dusver heeft Ferrari nog niet de keuze gemaakt om één coureur de voorkeur te geven om maximale punten te halen en in te lopen op Verstappen. In het verleden hebben we zoiets wel gezien bij Mercedes. Valtteri Bottas werd meerdere races gevraagd om teamgenoot Lewis Hamilton erlangs te laten zodat de Brit maximaal kon scoren. Mercedes-teambaas Toto Wolff noemde Bottas in die tijd de 'wingman'. Dit seizoen is Ferrari dus in dat schuitje beland, maar de Scuderia lijkt tot dusver minder streng te zijn met teamorders. Gevraagd werd aan Wolff wat hij daarvan vindt. "Ik vind het eigenlijk best een goede call dat ze hen laten racen", laat Wolff weten aan de media, waaronder RacingNews365.

'Je kunt het sowieso nooit goed doen'

Wolff, die dus enige ervaring heeft met teamorders, vertelt dat je als team hoe dan ook kritiek krijgt, welke keuze er ook gemaakt wordt. "Als je ze laat racen zal iedereen zeggen 'je verliest punten ten opzichte van je concurrent'. Wanneer je hen niet laat racen krijg je nog meer commentaar dat je nu al teamorders gebruikt." "Je moet dus kiezen tussen twee kwaden", vertelt Wolff en hij snapt dat het voor Ferrari-teambaas Mattia Binotto en zijn crew geen makkelijke keuze is. Wolff heeft wel een keuze in gedachte maar houdt deze voor zichzelf. "Ik weet wat ik zou hebben gedaan", sluit Wolff lachend af.

Viaplay
x
LIVE Slotstuk F1 wintertest 2024 met Verstappen in actie