Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Wolff daagt Mercedes uit: "Wil Red Bull niet pas in 2026 verslaan"

Mercedes heeft één taak: Red Bull bijhouden en daarna verslaan. Toto Wolff is erop gebrand om ervoor te zorgen dat dit niet pas in 2026, als de nieuwe reglementen worden ingevoerd, gaat plaatsvinden.

Wolff Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toto Wolff heeft Mercedes uitgedaagd om ervoor te zorgen dat het niet tot de ingang van de nieuwe reglementen in 2026 duurt voordat het team met Red Bull kan strijden. Red Bull won in 2023 21 van de 22 races, terwijl het team uit Brackley voor het eerst sinds 2011 een seizoen niet op het hoogste treetje van het podium wist te staan.

Het team hield lang vast aan het zero sidepod-concept, maar heeft dit uiteindelijk losgelaten, wat ook in de basis meegenomen wordt naar de bolide van 2024. Samen met McLaren, Aston Martin en Ferrari hoopt het team de voorsprong van Red Bull aankomend seizoen in te kunnen perken.

De Mercedes-teambaas is er dan ook op gebrand om dit in 2024 en 2025 al mogelijk te maken: "De cijfers die we zien zijn sterk", vertelt Wolff aan media, waaronder RacingNews365 toen hem werd gevraagd of de Formule 1 een tweede seizoen op rij van een dominant Red Bull zou kunnen 'overleven'.

"Als het spektakel niet goed is, zullen onze fans ons minder volgen"

De sport bevindt zich op het gebied van populariteit nog altijd in een stijgende lijn, al gaat het natuurlijk voornamelijk om de actie op de baan: "We groeien op social media, we zien dat races vol zitten en uitverkocht zijn, maar in feite draait het allemaal om het spektakel, en als het spektakel niet goed is, zullen onze fans ons minder volgen", denkt Wolff.

"Wat ik altijd zeg, is dat ik van de eerlijkheid houd, in die zin dat het spektakel altijd de sport volgt, en de sport is een meritocratie." Het is een woord dat de Mercedes-teambaas al vaker heeft gebruikt in het verleden. "Degene die het het beste doet, wint, en als iemand het veel beter doet, dan winnen ze races en dat kun je niet tegenhouden."

Het is aan de rest van het veld om deze dominantie te laten stoppen: "Wij, Ferrari en alle andere teams moeten beter ons best doen om te kunnen concurreren met Red Bull en als we niets kunnen veranderen, dan gaan mensen (voor aanvang van de race, red.) zeggen: 'Nou, ik ken het resultaat'. Het overkwam ons jaren geleden met Lewis, maar je moet het gewoon beter doen. Ik wil niet wachten tot 2026."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"