Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Wolff feliciteerde Verstappen met wereldtitel: "Je verdiende te winnen"

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft Max Verstappen een bericht gestuurd, daags nadat de Nederlander de wereldtitel op spectaculaire wijze wist te winnen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images
Toto Wolff was een van de hoofdrolspelers tijdens de slotronden van de Grand Prix in Abu Dhabi. Toen de safety car in het slot van de race naar binnen reed, werd de Oostenrijker helemaal gek. "Nee Michael, nee, dit kan je niet maken!", klonk hij wanhopig.

Lewis Hamilton verloor uiteindelijk door die beslissing van wedstrijdleider Michael Masi de race, en bij Mercedes ging men in protest tegen de uitslag. Deze werd afgewezen, maar meteen toonde het team de intentie om daar weer tegen in beroep te gaan.

Is Mercedes afgekoeld?

Dat de emoties hoog opliepen was duidelijk. Wolff weigerde op zondag de pers te woord te staan en verliet bedroefd het circuit. Enkele uren later werd hij achter al hossend en feestend gespot samen met zijn Mercedes-team, dat de constructeurstitel natuurlijk wel had binnen gehengeld op het Yas Marina Circuit.

Vervolgens heeft Wolff ook een berichtje gestuurd aan Verstappen, zo vertelt de Nederlander in gesprek met The Telegraph. "Toto heeft me een berichtje gestuurd. Hij feliciteerde me met mijn seizoen en zei me dat ik verdiende te winnen, dus dat was heel mooi van hem natuurlijk", vertelt Max.

Veel respect voor Hamilton

Hamilton ging na de race voor de camera's heel goed met zijn verlies om en ook zijn vader kwam Max en Jos feliciteren. Verstappen junior heeft veel respect voor de manier waarop zij met het verlies omsprongen. "Het helpt natuurlijk als je zevenvoudig kampioen bent! Dat zorgt een beetje voor comfort."

"Andersom was het voor mij pijnlijker geweest, omdat ik nog geen titel heb natuurlijk. Lewis is over het algemeen een grote sportman. Hij kwam naar me toe en feliciteerde me. Die laatste ronde moet zwaar zijn geweest", realiseert Verstappen, die heeft genoten van zijn strijd met Hamilton.

"Het toont aan hoeveel respect we hebben voor elkaar. Natuurlijk hebben we dit seizoen zware tijden gehad, maar aan het einde van de rit respecteren we wat we doen en hebben we elkaar het hele jaar lang gepusht tot de limiet. Ik heb er van genoten om tegen hem te racen", aldus de kersverse wereldkampioen."

Perfecte wereldkampioen Verstappen en Red Bull straffen Mercedes genadeloos af

Wat een race! Wat een einde! Max Verstappen is wereldkampioen Formule 1 2021! Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk vieren het en praten na over de knotsgekke GP van Abu Dhabi in de nieuwste RacingNews365-podcast!

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Abu Dhabi 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Abu Dhabi, direct vanaf het Yas Marina Circuit.

62 reacties

x
Video Wereldkampioen Nyck de Vries begint Formule E-seizoen in de muur