Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff weigert om de tafel te zitten met Masi: "Geen interesse"

Toto Wolff heeft absoluut geen behoefte aan een gesprek met wedstrijdleider Michael Masi naar aanleiding van de omstreden seizoensfinale, de Grand Prix van Abu Dhabi.

Wolff Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Wedstrijdleider Michael Masi besloot om met nog één ronde te gaan in de Grand Prix van Abu Dhabi de safety car naar binnen te halen, even nadat hij de auto's tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen voorbij had gewuifd. Zo kan Verstappen Hamilton op relatief makkelijk wijze aanvallen in de strijd om de overwinning en daarmee de wereldtitel.

Tijdens de race al schreeuwde Mercedes-teambaas Toto Wolff moord en brand over die call en later volgde nog veel meer kritiek. Op de donderdag na de Grand Prix was Wolff nog steeds zichtbaar boos in een videocall met onder andere RacingNews365. Op de vraag of hij wilde spreken met Masi, antwoordde hij botweg: "Daar heb ik geen behoefte aan."

"Wat hij heeft... de besluiten die hij heeft genomen in de laatste vier minuten hebben Hamilton van een verdiende wereldtitel beroofd. Zijn rijden, zeker in de laatste vier races, was foutloos. Hij leidde in Abu Dhabi vanaf de start en die leiding stond hij nooit meer af. Om zo in de laatste ronde beroofd te worden, is onacceptabel."

Wolff neemt Red Bull en Verstappen niks kwalijk

De FIA gaf later aan een onderzoek in te stellen naar het gebeuren in Abu Dhabi. Niet om genomen besluiten terug te draaien, maar wel om er met het oog op de toekomst lering uit te trekken. Wolff geeft aan vertrouwen te hebben in de uitkomsten van dat onderzoek.

"Het is aan de FIA om te bepalen hoe dit soort situaties in de toekomst voorkomen kan worden. Ik had er volledig vrede mee gehad als Verstappen (op een eerlijker manier, red.) de wereldtitel had gewonnen op zondag. Deze situatie heeft ook niks met hem te maken. Hij is een waardig kampioen, want zijn rijden is buitengewoon. Red Bull is bovendien een felle tegenstander. Ik heb ontzettend veel respect voor de mensen die er werken, dit heeft dus ook met hen niks te maken."

"Maar ik had hier graag gezeten zonder deze discussies te hoeven voeren, discussies die schade toebrengen aan de sport en die zijn ingegeven door de besluitneming op zondag."

Ook interessant:

Verstappen officieel wereldkampioen, Mercedes ziet af van protest

Mercedes ziet toch af van een protest tegen de uitslag van de Grand Prix van Abu Dhabi, al zijn ze het nog niet helemaal eens met de FIA. Verstappen is hier echter wel officieel verzekerd van zijn eerste wereldtitel!

68 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"