Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff gedeprimeerd na teleurstellende kwalificatie Hamilton en Russell: "Onacceptabel"

Het is nog niet het seizoen van Mercedes. In Saoedi-Arabië werd dat tijdens de kwalificatie nogmaals pijnlijk duidelijk toen Lewis Hamilton niet eens Q2 wist te bereiken.

Mercedes stelde enorm teleur tijdens de kwalificatie voor de GP van Saoedi-Arabië. Het was nog slechter dan vorige week in Bahrein, want Lewis Hamilton bleef na Q1 verbouwereerd achter: hij werd zestiende. George Russell moest de eer hooghouden, maar zijn zevende plek was ook niet echt om over naar huis te schrijven. Teambaas Toto Wolff blikt na de kwalificatie in gesprek met ServusTV teleurgesteld terug.

Pace Mercedes is 'onacceptabel'

Volgens de Mercedes-baas was Hamilton op zoek naar meer pace, maar werkten zijn experimenten averechts. "Lewis was wat aan het experimenteren samen met zijn engineer, om zo hopelijk meer pace uit zijn auto te kunnen krijgen. Dat pakte niet goed uit, want hij had geen grip aan de achterkant van zijn wagen. Zo snel kan het dan gaan…" Op zondag worden de punten in Saoedi-Arabië natuurlijk pas verdeeld, maar de vijfde plek is het maximaal haalbare, weet Wolff. Verschrikkelijk, want daar hoort zijn team niet thuis. "De laatste race was een geluksrace, want normaal waren we in Bahrein ook vijfde geworden." "Feit is dat we performance tekort komen. We eindigen met Russell waarschijnlijk in niemandsland tussen Verstappen en Ocon als er niks geks gebeurt in de race en dat is absoluut onacceptabel. Ons realistische doel wordt op zondag de vijfde plaats en daar word ik niet blij van. Daar gaan de haren op mijn rug rechtop van staan." Maar volgens Wolff kan het tij bij Mercedes zeker nog gekeerd worden. Dat neemt echter tijd in beslag, benadrukt hij. "We kunnen alles nog verbeteren, het ligt nog steeds in eigen handen, maar dat gaat morgen nog niet gebeuren, dat kost tijd."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen