Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff geeft antwoord op Vettel-geruchten: "We staan in contact met elkaar"

Het tweede stoeltje naast George Russell bij Mercedes is vanaf 2025 vacant. Wie gaat daar plaatsnemen, dat is voor nu de grote vraag. Is viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel bijvoorbeeld een optie?

Wolff Vettel
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc en Lando Norris brachten het Silly Season al vroeg op gang met hun contractverlengingen bij respectievelijk Ferrari en McLaren, maar de schokgolf die Lewis Hamilton donderdag veroorzaakte was daar niks bij. Door zijn komst naar Ferrari vanaf 2025 moet Carlos Sainz op zoek naar een nieuw zitje en gaat ook de teambaas van Mercedes, Toto Wolff, op zoek naar een nieuwe teamgenoot voor George Russell. Is viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel een optie voor Wolff?

De teambaas van de Zilverpijlen bevestigt in ieder geval in gesprek met het Duitse RTL dat hij regelmatig met Vettel spreekt. "We hebben vorige week nog met elkaar gesproken", zo zegt Wolff. "Maar niet over de vraag of hij weer zou gaan rijden. Ik denk dat Sebastian de beslissing heeft genomen dat hij dat niet meer wil doen", aldus de teambaas van Mercedes.

Vettel ging na 2022 met pensioen, maar is nog af en toe te vinden in de paddock en er zijn regelmatig geruchten dat hij mogelijk terugkeert in de Formule 1. Maar van een mogelijke comeback was (nog) geen sprake van tijdens het gesprek met Wolff. "Ik wil nu geen romantische gedachten nastreven, want ik heb nog niet met mijn collega's nagedacht over wat de ideale rijdersbezetting voor ons in 2025 zou zijn." Verder laat de Oostenrijkse teambaas weten dat er veel namen zijn 'die interessant zouden kunnen zijn, zonder dat we ze hebben geëvalueerd'.

Wolff claimt dat Vettel niet terugkeert, maar zelf heeft Vettel met zijn woorden 'zeg nooit nooit' de deur naar een comeback altijd redelijk wijd open gehouden. Bovendien oogt hij nog altijd wedstrijdfit op de momenten dat hij daadwerkelijk zijn gezicht weer liet zien

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"