Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff geeft update over F1-toekomst Hamilton: "Dat zal gaan gebeuren"

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft een update over de toekomst van Lewis Hamilton in de Formule 1. Hij verwacht dat de zevenvoudig wereldkampioen zijn contract na 2023 zal verlengen.

Het contract van Lewis Hamilton bij Mercedes loopt eind 2023 af. De zevenvoudig wereldkampioen zal tegen die tijd 39 jaar oud zijn, waardoor vaak de vraag wordt geopperd of hij zijn contract daarna nog zal verlengen. Eerder liet Hamilton al weten dat het feit dat Mercedes niet mee strijdt voor de titel hem juist motiveert om door te gaan en het team weer terug aan de absolute top te krijgen. Ook Mercedes-teambaas Toto Wolff geeft meer informatie over de toekomst van de Brit in de Formule 1. Zo laat hij weten dat het 'zal gaan gebeuren' dat Hamilton zijn contract zal verlengen bij Mercedes, zo is hij te horen tegenover Channel 4. "Het voordeel is dat we veel met elkaar praten. Vorige week zaten we samen en zei hij: 'Ik heb nog vijf jaar in me, hoe zie je dat voor je?'", begint Wolff. "In de loop der tijd zijn we gewoon naar elkaar toe gegroeid. We zijn volledig transparant naar elkaar. Lewis zal het meteen laten weten als hij het niet meer aankan, bijvoorbeeld omdat hij de reactiesnelheid niet meer heeft, of er geen plezier meer in heeft en er een andere generatie opkomt die gewoon heel sterk is", wat nu volgend Wolff dus nog niet het geval is. "Dus ik twijfel er niet aan dat wat er dan ook overeengekomen zal worden bij een contractverlenging - dat zal gaan gebeuren - dat we beiden heel open praten over wat de toekomst in petto heeft."

Leeftijd zegt niets

Hamilton is op het moment een van de oudste coureurs op de grid, maar volgens Wolff zegt dat niets over de kwaliteiten van de Brit. Hij neemt tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso als voorbeeld. "Ik weet niet of 40 die leeftijd is waarop je zegt dat het niet meer voldoet voor een autocoureur. Als je kijk naar waar Fernando (Alonso) staat met zijn 41 lentes, dan is hij nog steeds heel goed. Is hij nu dezelfde Fernando die hij was toen hij 25 was? Ik weet het niet, maar hij is nog steeds erg competitief." "Dus Lewis, met de manier waarop hij zijn leven leidt, met de volledige ultra-nauwkeurige focus op het racen in de Formule 1 - al het andere zijn slechts hobby's - denk ik dat hij het nog heel ver kan schoppen."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen