Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Wolff: "Godzijdank was mijn Red Bull-voorspelling mis"

Red Bull won 21 van de 22 races en zette zo het dominantste seizoen uit de geschiedenis van de Formule 1 neer. Mercedes kon daar niets tegen in brengen, al is teambaas Toto Wolff wel blij dat één van zijn voorspellingen niet uit kwam.

Verstappen donuts Abu Dhabi 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Geen enkel team had dit seizoen wat in te brengen tegen Red Bull, ook Mercedes niet. Max Verstappen domineerde met negentien zeges en pakte zo zijn derde wereldtitel op rij. Het was een doorn in het oog van Mercedes en Toto Wolff, die al hun hoop hadden gevestigd op de nieuwe W14. Lewis Hamilton aast namelijk nog steeds op zijn achtste wereldtitel.

Tijdens het eerste Grand Prix-weekend in Bahrein werd echter al duidelijk dat de bolide niet snel genoeg was. Wolff voorspelde zelfs dat Red Bull iedere race zou winnen in 2023 en is in gesprek met OE24 blij dat dat in ieder geval niet is gebeurd.

"Godzijdank had ik het fout over Red Bull", stelt Wolff. "Ze wonnen tenminste niet in Singapore, maar uiteindelijk kon niemand in de buurt komen van deze combinatie van auto en coureur, om nog niet te spreken van hopen op overwinningen. Ze bevonden zich in hun eigen wereld en alles wijst erop dat ze in 2024 weer heel sterk zullen zijn."

Wolff geeft toe dat Mercedes een fout heeft gemaakt

De 51-jarige Oostenrijker geeft toe dat het concept van Mercedes niet werkte. "In april was het voor ons duidelijk dat we het bij het verkeerde eind hadden met ons radicale concept en de slanke sidepods. We moesten het ontwerp veranderen. Daarna ging het wel wat beter qua resultaten, maar de auto was simpelweg niet stabiel genoeg."

Wolff draait er niet omheen als het gaat om het oplossen van de problemen. "We moeten gewoon meer prestaties uit de auto halen. Of dat lukt, zal de stopwatch uiteindelijk uitwijzen. Al het andere is tot nu toe giswerk."

Ook interessant:

Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen

Er gaan geruchten dat Leclerc een nieuwe megadeal tekent met Ferrari. Hoe kijken onze kenners Dimmers, Coronel en Mosterdijk daar tegenaan? En hoe diep moest Verstappen werkelijk gaan?

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"