Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Wolff grapt: "Antonelli maakt F1-debuut in een écht goede auto!"

Andrea Kimi Antonelli mag binnenkort zijn debuut maken in een Formule 1-auto. Mercedes-teambaas Toto Wolff gaat in op het programma van het jonge talent en benadrukt dat hij het Antonelli makkelijk wil maken.

Antonelli Prema 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Andrea Kimi Antonelli staat bekend als supertalent in de autosport. De 17-jarige Italiaan maakte dit seizoen zijn debuut in de Formule 2 en sloeg zelfs de Formule 3 over. Toto Wolff heeft veel vertrouwen in de jongeling en Antonelli wordt zelfs genoemd als optie voor het zitje bij Mercedes in 2025.

Onlangs werd bekend dat de jongeling zijn debuut in een Formule 1-auto mag maken. Toto Wolff reageert daarop in de persconferentie met de teambazen. "Het programma voor Kimi in de Formule 1 staat al heel lang vast. We hebben wat meer dagen aan het programma toegevoegd, maar wat je de komende maanden zult zien staat al vast, of hij nu wel of niet in een Formule 1-auto zit in 2025", zo reageert Wolff.

"We gaan een paar van F1-testdagen doen zodat hij zich op zijn gemak voelt in een F1-auto. Hij rijdt in Oostenrijk voor het eerst in de auto uit 2021. We willen hem laten voelen hoe een écht goede auto aanvoelt voordat we hem in de auto van 2022 zetten", zo vertelt de Oostenrijkse teambaas verder, terwijl hij zijn lach moet onderdrukken. Want waar Mercedes in 2021 nog tot de laatste ronde van het kampioenschap vocht voor de rijderstitel en de constructeurstitel veroverde, was dat in 2022 een heel ander verhaal.

Naar verluidt heeft Antonelli de test in Oostenrijk medio april, waarna hij op maandag 29 en dinsdag 30 april ook op Imola mag testen, zo meldde RacingNews365 eerder al. "Hij is natuurlijk al heel lang van ons en we willen graag zien wat hij kan in een Formule 1-wagen. Het was verfrissend om te zien hoe competitief Ollie Bearman was in de Ferrari in Saoedi-Arabië. Hij had geen vrije training, reed op een moeilijke hogesnelheidsbaan (Djedda, red.) en hij zat er goed bij. Kimi zou het dus prima doen", zo is het oordeel van Wolff.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen maakt zich geen zorgen: "Dit zegt niks voor Monaco"