Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff: "Hamilton had kunnen winnen van Verstappen"

Max Verstappen is de winnaar van de Grand Prix van Nederland, maar heel even leek Lewis Hamilton nog kans te hebben op de overwinning. Mercedes-teambaas Toto Wolff was ook overtuigd van de eerste overwinning van het team in 2022, totdat een late safety car roet in het eten gooide.

Verstappen Hamilton Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

In de slotfase van de GP van Nederland werden de Formule 1-fans getrakteerd op een klein gevecht tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Eerstgenoemde lag aan kop op het moment van de herstart achter de safety car, maar nog voor de eerste bocht was Verstappen wederom de leider in de wedstrijd. Daarvoor was er voor Hamilton nog even zicht op de overwinning in Zandvoort.

Ook Toto Wolff weet dat er een overwinning in had kunnen zitten, mocht de late (virtuele) safety car niet het verloop van de race hebben veranderd. In dat geval had Verstappen een inhaalrace moeten rijden: Hamilton en teamgenoot George Russell volgden een eenstopsstrategie en hadden hiermee een voorsprong opgebouwd op de harde band.

"De simulaties vertelden ons dat Max acht seconden achter ons terecht was gekomen met nog 20 rondes te gaan", legt Wolff uit aan onder meer RacingNews365. "Maar het was duidelijk dat hij waarschijnlijk naar de harde band was gegaan bij een pitstop. Daarmee hadden we een goede kans op de overwinning. Spannend, maar mogelijk. Verstappen had ons zes ronden voor het einde bij kunnen halen. Het was close geweest."

Wat mist er nog bij Mercedes?

Wel moet Wolff toegeven dat er nog het een en ander ontbreekt Mercedes en dat een overwinning er echt niet zomaar in zal zitten dit jaar. "Ik denk dat we moeten kijken naar de snelheid op de rechte stukken, daar missen we wat. Onze auto is te draggy. Tot aan het punt dat we dat hebben opgelost zal het lastig worden om met ze (Red Bull, red.) te vechten op de rechte stukken."

Helemaal kansloos is Mercedes echter niet volgens de teambaas van Hamilton en Russell. Kijkend naar de kansen die zijn team voor de safety car had, schat hij ze relatief hoog in: "Zeg nooit nooit. Waarschijnlijk was onze kans (op de overwinning, red.) net wat minder dan 50%."

Ook interessant:

Magistrale Verstappen zorgt voor volksfeest in de duinen

Max Verstappen won voor de tweede keer op rij de Grand Prix van Nederland en dat werd natuurlijk uitbundig gevierd door de aanwezige fans. Zandvoort kleurde wederom oranje na een spannende race op het circuit in de duinen. Daarnaast gebeurde er ook genoeg naast het circuit: genoeg om over na te praten met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull