Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Wolff heeft opvolger voor ogen en wil verder in andere rol bij Mercedes

Toto Wolff blijft nog wel even in de Formule 1 actief, zo zegt hij zelf. Zo ontkrachtte de Oostenrijker de geruchten over een mogelijk vertrek uit de sport. Toch is de teambaas van Mercedes wel nadrukkelijk met de toekomst bezig en heeft hij al een idee wie in de toekomst zijn taken over moet gaan nemen.

Toto Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

In 2013 kwam Toto Wolff over van Williams, waar hij korte tijd de scepter zwaaide. Bij Mercedes is hij al veel langer de eindverantwoordelijke en niet zonder succes. Onder leiding van de investeerder - Wolff heeft ook aandelen in Mercedes, Williams en Aston Martin - werd het team uit Brackley de meest succesvolle renstal uit de geschiedenis van de Formule 1, nu Mercedes de zevende constructeurstitel pakte in Imola.

Daardoor rijst de vraag of dit niet het moment voor Wolff is om te vertrekken uit de sport. Maar dat is hij voorlopig nog niet van plan, al heeft hij wel genoeg twijfels. "In deze rol heb je een bepaalde houdbaarheidsdatum. Je reist naar alle races en bent verder van maandag tot en met vrijdag op kantoor."

"Je moet veel opofferen, niet alleen op persoonlijk vlak, maar het vergt ook altijd veel kracht en tijd. Ik wil niet in een rol blijven waarin ik niet meer op dezelfde manier kan bijdragen als vroeger. Door de lockdown heb ik wel weer meer plezier tijdens de races, maar omdat ook ik een houdbaarheidsdatum heb, moet ik na gaan denken wie mijn opvolger wordt."

Als hij bij Sky Sports gevraagd wordt naar een mogelijke opvolger, geeft Wolff toe dat hij er een voor ogen heeft. Een tipje van de sluier wil hij echter niet geven. "Ik heb een naam in mijn hoofd", zegt hij. "Maar die kan ik jullie niet geven", aldus de Oostenrijker nadat hij voor het zevende jaar op rij de constructeurstitel had veroverd.

Wie wordt de nieuwe teamgenoot van Verstappen? Hulkenberg is de ideale kandidaat, en zal zich compleet wegcijferen voor Max Verstappen. Dat denken althans autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen, die hieronder in de nieuwste RN365-podcast terugblikken op de race in Imola en vooruitblikken op de nieuwe teamgenoot van Verstappen.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2020 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay
x
Interview Salo: "Dit is het belangrijkste verschil tussen Verstappen en Leclerc"