Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff heeft simpele 'oplossing' om Red Bull en Ferrari uit te dagen in de titelstrijd

Mercedes moet een achterstand op topteams Red Bull en Ferrari goedmaken om weer mee te doen voor de titelstrijd in de Formule 1, maar gaat dat in 2023 al lukken? Toto Wolff blijft pessimistisch, maar geeft een simpele 'oplossing'.

XPB 1184010 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Gedurende het Formule 1-seizoen van 2022 verbeterde Mercedes zich sterk, maar toch werd het seizoen beëindigd met de derde plaats achter concurrenten Red Bull en Ferrari. Soms deed de Duitse renstal mee voor de overwinning, maar de teller van het aantal zeges bleef dit jaargang op één staan.

Wat zijn de kansen voor 2023? Mercedes-teambaas Toto Wolff wil niet direct zeggen dat Lewis Hamilton en George Russell vanaf de seizoensopener in Bahrein mee kunnen strijden voor de titel. "We zijn nooit helemaal zelfverzekerd. Men weet dat ik iemand ben die het glas altijd half leeg ziet en er nooit in gelooft dat we goed genoeg zijn", zegt hij na het seizoen tegen onder meer RacingNews365.

"Ik weet niet in hoeverre we direct terug kunnen slaan ten opzichte van de rest en weer mee kunnen strijden voor het kampioenschap, want we moeten erkennen dat de concurrentie zeer sterk is. Toch zullen we alles doen wat mogelijk is en stellen we hoge doelen voor onszelf."

Hoe gaat Mercedes weer winnen?

Mercedes loopt volgens Wolff nog achter de feiten aan. "We zijn een half jaar aan ontwikkelingstijd verloren, of ja, of het zes of zeven maanden is... het zijn in ieder geval meerdere maanden, want we moesten het porpoising-probleem simpelweg nog oplossen. Daarna konden we ons pas bezig houden met de performance van de auto."

De teambaas van de Duitse renstal legt uit dat verbeteringen doorvoeren daarvoor zinloos was. "Wat we ook op de auto zetten wat betreft de downforce, dat was voor de coureurs niet te merken. De auto werd juist onvoorspelbaarder en het stuiteren werd heftiger."

Gevraagd naar de oplossing voor de achterstand op de concurrenten, antwoordt Wolff dat er vertrouwen is om 'de sprint' te winnen. "Zes maanden achterstand op Ferrari en Red Bull is lastig in te halen. We starten een 100 meter sprint met een achterstand van 10 meter." Zijn 'oplossing' is dan ook heel simpel: "Dus we moeten eigenlijk gewoon sneller gaan rennen. Deze organisatie heeft echter alles in huis om ze voorbij te rennen."

Ook interessant:

Als Verstappen wat minder wint, is dat goed voor F1

In de nieuwste F1-podcast van RN365 blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op het F1-seizoen 2022 en blikken ze al voorzichtig vooruit op volgend jaar. Misschien moet Max Verstappen dan maar wat minder winnen, zodat we nog wat meer spektakel zien in F1. Dat en meer bespreekt het trio in het nieuwste F1-luistervoer, dat je hieronder terug kan vinden in de player.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Zet je wekker! Hoe laat begint de Grand Prix van Australië?