Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff hekelt stewards: "Lachwekkend dat Verstappen geen straf kreeg"

Toto Wolff snapt er geen snars van dat Max Verstappen wegkwam zonder straf tijdens de Grand Prix van Brazilië, nadat de Nederlander 'over de limiet' ging. Lachwekkend, zo noemt de Mercedes-teambaas het.

Mercedes-teambaas Toto Wolff was verbolgen over de keuze van de stewards om niets te doen tegen de actie van Max Verstappen na het incident met Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Brazilië. De Nederlander verdedigde zich met hand en tand, waarna hij en de Mercedes-coureur wijd gingen. Volgens Wolff kon dat niet door de beugel en had Verstappen hoe dan ook een straf moeten kijken. Het deed pijn bij de Oostenrijker, wiens team al het hele raceweekend tegenslagen moest verduren. Dat laatste en grootste tegenslag kwam na dat moment tussen Max en Lewis, meent hij in gesprek met onder meer RacingNews365 . "Alles was dit weekend tegen ons en dat kwam tot een hoogtepunt door die beslissing in de race, want het was echt verkeerd verdedigd door Verstappen. Absoluut over de limiet, maar hij moest dat wel doen om zijn plek te verdedigen."

Geen straf voor Verstappen lachwekkende keuze

Volgens Wolff was het bizar dat er geen straf kwam voor Verstappen en gelukkig wist Hamilton nog te voorkomen dat het eindigde in tranen, redeneert hij. "Lewis deed het nog beter door contact te vermijden en de race op een slechte manier te eindigen." "Verstappen ging over de schreef en het had ten minste een vijf seconden straf moeten zijn. Max wist dat waarschijnlijk, maar het wordt gewoon onder het tapijt geschoven en dat is echt het puntje van de ijsberg. Het was echt lachwekkend", hekelt hij met een cynische lach.

Wolff durft zelfs zo ver te gaan door te zeggen dat hij het vertrouwen in de stewards even verloor toen hij doorkreeg dat er geen straf zou komen voor Verstappen. Gevraagd of hij het gevoel heeft dat zijn team werd benadeeld, liet hij dat doorschemeren. Toch voelt hij ook met de stewards mee. "Ik wil niets claimen over de stewards, want ze hebben het lastig. Ze kunnen alleen verliezen, want er zal altijd een team chagrijnig zijn. Daarom zou ik niet in hun stoel willen zitten, maar als je het hele weekend al stoten moet incasseren en dan nog zo'n situatie erbovenop krijgt, dan verlies je op een manier gewoon het vertrouwen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"