Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff hoopt op verbetering voor GP Bahrein: "Het was allemaal niet zo eenvoudig"

Toto Wolff kijkt met gemengde gevoelens terug op de testdagen in Barcelona en in Bahrein. De Mercedes-teambaas zit stappen in de goede richting, maar moet ook toegeven dat niet alles vlekkeloos verliep. Toch heeft hij alle hoop op een goede seizoensstart.

Hamilton Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Na zes dagen testen is het komend weekend tijd voor de Grand Prix van Bahrein, de eerste Formule 1-race van 2022. Het wordt volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff een spannender jaar dan ooit tevoren. "Met alle nieuwe reglementen valt er nog heel veel te leren."

"Barcelona was een productieve test voor de W13, waarna we een grote update mee hebben genomen naar Bahrein. We hebben veel kilometers gemaakt, de betrouwbaarheid was goed en we hebben veel geleerd over onze nieuwe bolide. Het ging allemaal echter niet zo eenvoudig tijdens deze drie dagen."

Terwijl teams als Ferrari en Red Bull vrij stabiel oogden, leek de bolide van Mercedes last te hebben van een aantal kwaaltjes. Zo was er meer porpoising te zien bij de W13 en leek de balans nog niet helemaal naar wens te zijn. "We hebben wat betreft de set-up veel geprobeerd en we kennen de limiet", legt Wolff uit. "Er is nog genoeg ruimte voor verbetering."

Wolff: 'De stopwatch liegt nooit'

Er is volgens Wolff nog veel snelheid te vinden in de W13. "We kennen de uitdaging van het begrijpen van de bolide en het maximale er uit proberen te halen. Dat wordt onze focus tijdens de komende dagen, weken en maanden." Waar ze staan ten opzichte van de grootste concurrenten, gaat hij verder nog niet op in.

"Het is lastig om te zeggen waar we staan en of we competitief zijn in Bahrein, maar dat is wat een nieuw tijdperk zo spannend maakt. Iedereen begint met een schone lei en alles staat op het spel. Zoals we altijd zeggen: de stopwatch liegt nooit en dat is waarom we van F1 houden. We gaan zien waar we staan op zaterdag..."

Ook interessant:

Verstappen stelt duidelijke doelen, Safety car-regel gaat op de schop

Wat gebeurde er allemaal recentelijk in de Formule 1-wereld? Even niet alles op de voet gevolgd? Geen zorgen, want we praten je in een paar minuten weer bij!

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022