Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff hoopt op verbetering voor GP Bahrein: "Het was allemaal niet zo eenvoudig"

Toto Wolff kijkt met gemengde gevoelens terug op de testdagen in Barcelona en in Bahrein. De Mercedes-teambaas zit stappen in de goede richting, maar moet ook toegeven dat niet alles vlekkeloos verliep. Toch heeft hij alle hoop op een goede seizoensstart.

Na zes dagen testen is het komend weekend tijd voor de Grand Prix van Bahrein, de eerste Formule 1-race van 2022. Het wordt volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff een spannender jaar dan ooit tevoren. "Met alle nieuwe reglementen valt er nog heel veel te leren." "Barcelona was een productieve test voor de W13, waarna we een grote update mee hebben genomen naar Bahrein. We hebben veel kilometers gemaakt, de betrouwbaarheid was goed en we hebben veel geleerd over onze nieuwe bolide. Het ging allemaal echter niet zo eenvoudig tijdens deze drie dagen." Terwijl teams als Ferrari en Red Bull vrij stabiel oogden, leek de bolide van Mercedes last te hebben van een aantal kwaaltjes. Zo was er meer porpoising te zien bij de W13 en leek de balans nog niet helemaal naar wens te zijn. "We hebben wat betreft de set-up veel geprobeerd en we kennen de limiet", legt Wolff uit. "Er is nog genoeg ruimte voor verbetering."

Wolff: 'De stopwatch liegt nooit'

Er is volgens Wolff nog veel snelheid te vinden in de W13. "We kennen de uitdaging van het begrijpen van de bolide en het maximale er uit proberen te halen. Dat wordt onze focus tijdens de komende dagen, weken en maanden." Waar ze staan ten opzichte van de grootste concurrenten, gaat hij verder nog niet op in. "Het is lastig om te zeggen waar we staan en of we competitief zijn in Bahrein, maar dat is wat een nieuw tijdperk zo spannend maakt. Iedereen begint met een schone lei en alles staat op het spel. Zoals we altijd zeggen: de stopwatch liegt nooit en dat is waarom we van F1 houden. We gaan zien waar we staan op zaterdag..."

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap