Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: "Ik kan niet trotser zijn op dit Mercedes-team"

In aanloop naar de Grand Prix van Qatar is Mercedes-teambaas Toto Wolff beretrots op zijn team, dat zich afgelopen weekend geweldig terug wist te vechten na enkele tegenslagen.

Na een zenuwslopend weekend in Brazilië, is men bij Mercedes vol goede moed. Teambaas Toto Wolff krijgt trots terug naar het raceweekend in Sao Paulo. "Vorig weekend wonnen we ondanks tegenslagen en ik kan niet trotser zijn op de vechtlust van dit Mercedes-team. Onze vastberadenheid groeide louter na elke nieuwe tegenslag en het team werd alleen maar hechter door al die uitdagingen die op ons af kwamen." Lewis Hamilton ging als winnaar weg uit Brazilië, waardoor het einddoel van Mercedes weer iets dichterbij komt. "Lewis veroverde een ongelooflijke zege, waar nog jaren over nagepraat zal worden. Voor ons is het een belangrijke stap op onze reis en het einddoel is duidelijk. De diskwalificatie van afgelopen zaterdag en het mogelijke verlies van de drie WK-punten tijdens de sprintrace maken het niet makkelijker om voor de titel te strijden."

Qatar een uitdaging voor Mercedes

Komend weekend strijkt Mercedes, net als het gehele Formule 1-circus, neer op onbekend terrein. Op het Losail International Circuit wordt de eerste Grand Prix van Qatar verreden. Op het bochtige baantje zal het team van Hamilton sterk uit de startblokken moeten komen. "In Qatar krijgen we weer een nieuwe uitdaging voor de kiezen", vervolgt de Oostenrijker. "Het is een gloednieuw circuit voor de Formule 1 en we kunnen niet wachten om er te racen. We hebben ons zo goed mogelijk voorbereid in hoeverre dat kan voor een nieuw circuit. Het is belangrijker dan ooit om zo veel mogelijk te leren tijdens de eerste trainingen." Nu het einde in zicht is, loopt Mercedes zeker na de race op Interlagos over van vertrouwen. "De krachtsverhoudingen per circuit blijven onvoorspelbaar, maar zoals we in Brazilië zagen blijft dit team vechten, ook al zit het tegen. De laatste race van een triple-header kan een test zijn voor je energie, maar met nog drie races tot dat de titelstrijd is beslist, is onze motivatie grootser dan ooit", aldus Wolff.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi