Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff kiest partij in debat over 'dirty play' Red Bull

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft zich gemengd in het debat over de manier waarop RB met Daniel Ricciardo een punt afsnoepte van Lando Norris door de snelste raceronde te rijden, iets wat Max Verstappen direct hielp in de titelstrijd.

Wolff Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daniel Ricciardo ging in de slotfase van de Formule 1 Grand Prix van Singapore de pits in voor zachte banden in een poging de snelste raceronde te rijden. Daar slaagde hij in, waardoor het punt niet bij Lando Norris terechtkwam, die tot dat moment de snelste ronde in handen had.

RB legde uit dat het was om de moeilijke race van Ricciardo toch een positief randje mee te geven, terwijl McLaren-CEO Zak Brown, niet voor het eerst, wees op de 'oneerlijke voordelen' van het hebben van een samenwerking tussen twee teams met één gezamenlijke eigenaar. Met andere woorden: hij was niet gecharmeerd van de actie.

Ook Toto Wolff werd naar de situatie gevraagd en hij lijkt helemaal te geloven dat het wel degelijk een tactische keuze was van Red Bull/RB. Maar daarin is hij helemaal op de hand van Red Bull en niet op die van McLaren.

"Ik denk dat je alle strategieën in moet zetten die je tot je beschikking hebt", zo klinkt het tegenover onder andere RacingNews365. "Ik denk niet dat hier sprake is van dirty play. Totaal niet zelfs. Het kampioenschap kan op basis van één punt beslist gaan worden en dit was niet in strijd met de reglementen."

Wolff kan dan ook maar één conclusie trekken: "De coureurs waren niet oneerlijk naar elkaar toe. De hele situatie is no big deal."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Italiaanse media roepen Verstappen uit tot 'winnaar' GP Singapore