Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff lacht om geïrriteerd Red Bull en Ferrari: "Waarom vechten ze dan tegen de nieuwe regels?"

In 2023 worden de technische reglementen in de Formule 1 hoogstwaarschijnlijk iets bijgeschaafd. Onder andere de minimale hoogte van de vloer gaat omhoog tegen porpoising, iets waar topteams Red Bull en Ferrari niet erg blij mee zijn. Mercedes-teambaas Toto Wolff moet lachen om het feit dat de concurrenten zich zo verzetten.

Wolff Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Ferrari en Red Bull hebben zich openlijk uitgesproken tegen de veranderingen in de reglementen van de FIA, maar volgens Toto Wolff heeft het weinig zin om er tegenin te gaan. Op grond van de veiligheid mag het autosportorgaan namelijk wijzigingen doorvoeren zonder dat een meerderheid hierover moet instemmen.

De Mercedes-teambaas kan er wel om lachen. Zelf heeft zijn team veel last gehad van porpoising, al lijken de problemen bij de Duitse renstal nu voorbij te zijn. Toch begrijpt Wolff de concurrenten niet. "Waarom vechten ze tegen de nieuwe regels? Ik lees in de media dat ze er weinig last van zullen hebben", zegt hij tegen onder andere RacingNews365.

"Het is geen grote verandering. Men dreigt zelfs met juridische stappen. Geen enkel team heeft dat ooit gedaan tegen de FIA", zegt Wolff, die niet verwacht dat het nu wel gaat gebeuren. "Niemand zal dat doen als het gaat om de veiligheid. Ik zal aandachtig toekijken."

"Aan de voorkant van het veld wil men dat alles hetzelfde blijft"

Wolff vindt het volledig begrijpelijk dat de FIA wijzigingen doorvoert voor het volgende Formule 1-seizoen. "Het gaat erom dat de coureurs beschermd worden. Als de auto teveel stuiteren, dan moeten we daar wat aan doen." Wel begrijpt de Mercedes-teambaas dat niet iedereen verandering wil zien. "Aan de voorkant van het veld wil je natuurlijk dat alles hetzelfde blijft."

"Als je juist niet aan de voorkant van het veld rijdt, dan wil je juist zo veel mogelijk wijzigingen zien. Er zijn twee oogpunten van waaruit de situatie wordt bekeken, maar waar het echt om gaat is de coureurs. Laten we het aan de coureurs vragen en dan zien we wel", zo sluit hij af.

"De FIA heeft denk ik geen andere optie", legt Wolff de situatie nog eens verder uit aan het Italiaanse Motorsport. "Het moet iets doen en dan is het niet relevant of teams voor of tegen zijn en druk op hen uitvoeren. Het is een medische situatie en dan moet je reageren. Het onderzoek toont de waarheid en ik denk niet dat de FIA zich laat manipuleren, op geen enkele manier."

Ook interessant:

Verstappen heeft daar de mokerslag aan Ferrari uitgedeeld

De zomerstop is ingegaan, maar de Formule 1-podcast van RacingNews365 gaat vrolijk door! In de eerste zomerspecial van de podcast blikken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de eerste seizoenshelft. Beluister hem hieronder!

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

66 reacties

Viaplay

Unibet
x
Kostenpost Perez vergezelt Stroll en Sargeant op teleurstellend F1-lijstje