Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff: "Mercedes gaat vol in de aanval op Red Bull"

Mercedes kende twee tegenvallende races in Monaco en Bakoe, maar in Frankrijk stond het weer vooraan en streed het weer mee voor de overwinning. Toch greep het naast de zege, al is teambaas Toto Wolff blij dat zijn team de boel weer op de rails heeft gekregen. Nu is het nog zaak om het momentum over te nemen van Red Bull. Idealiter de komende twee weekenden al, in Oostenrijk.

Bottas Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Drie races op rij ging Red Bull er met de overwinning vandoor. Dat was voor het eerst sinds het begin van het hybride tijdperk. De laatste keer dat dat gebeurde was namelijk tijdens het laatste kampioensjaar van Red Bull, in 2013. Toen was het Sebastian Vettel die negen (!) races op rij won in zijn RB9. Dit keer waren het Max Verstappen (2x) en Sergio Perez die samen de drie overwinningen veroverden.

Op de stratencircuits in Monte Carlo en Bakoe deden ze dat terwijl Mercedes zeer weinig punten scoorde en een van de twee Mercedes-coureurs geen enkele rol van betekenis speelde tijdens de race. In Frankrijk werd er door Red Bull echter gewonnen terwijl Lewis Hamilton en Valtteri Bottas wel allebei vooraan meededen. Toto Wolff, teambaas van Mercedes, geniet met volle teugen van het gevecht.

"Van de fans tot de coureurs en iedereen binnen het team, dit seizoen zorgt ervoor dat we allemaal op het randje van onze stoel zitten. We hebben een geweldig spannende race in Frankrijk achter de rug met een nieuw gevecht tussen de vier beste auto's. Die uitdaging is er een die iedereen binnen het team koestert", aldus de teambaas, die ondanks het verlies in Frankrijk genoeg positieve punten ziet.

"Nadat we de teleurstelling van het missen van de overwinning achter ons hadden gelaten, zijn er genoeg positieve dingen die we mee konden nemen vanuit Frankrijk. We hebben een mooi aantal punten gescoord met de tweede en vierde finishplek en de pace van de wagen was bemoedigend, zeker vergeleken met de raceweekenden in Monaco en Bakoe. Dat hebben we te danken aan al het harde werk van ons personeel in de fabrieken en op het circuit."

Het is volgens Wolff nu vooral zaak om ervoor te zorgen dat de komende weken het initiatief weer bij Mercedes komt te liggen. "We hebben de race in Frankrijk nabesproken en we kennen nu alle vlakken waarop we ons moeten verbeteren. Nu gaat het erom dat we de komende twee races in Oostenrijk die verbeteringen doorvoeren, zodat het momentum weer in handen kunnen krijgen. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten op de volgende kans en ik zie de vastberadenheid terug bij elk persoon binnen ons team."

Vol op de aanval, dat is het devies volgens de Oostenrijker. "In het verleden was dit circuit redelijk lastig voor ons, maar vorig jaar ging het er wel goed. We weten echter dat de situatie dit seizoen weer heel anders is. Het is een korte, snelle ronde met weinig mogelijkheden om tijd te winnen. De marges zullen heel erg klein zijn, dus we gaan vol op de aanval", zo sluit Wolff af.

Ook interessant:

Was de race van Max Verstappen van begin tot eind foutloos? Nee, Tom Coronel zag 'gelukkig' één foutje, dat hij dan wel weer samen met Red Bull-coureur wist te herstellen, om van de Grand Prix van Frankrijk een overweldigende zegetocht te maken. Dit en meer in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

32 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen