Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff neemt Verstappen spelletjes niet kwalijk: "Dat mag hij gewoon doen"

In de slotfase van de Formule 1 Grand Prix van Mexico ging Mercedes-coureur Valtteri Bottas voor de snelste raceronde. Er was één probleem. Zijn team had hem vlak achter Max Verstappen terug de baan op gestuurd.

Bottas Mexico quali
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG F1

Het idee was simpel: als Valtteri Bottas (buiten de top tien) de snelste ronde zou rijden, zou hij het punt daarvoor weliswaar niet krijgen, maar Max Verstappen, die op dat moment de snelste ronde in handen had, tenminste ook niet.

Valtteri Bottas echter kwam vlak achter Verstappen terug de baan op en als hij echt snel wilde zijn, moest hij wel even voorbij aan de Nederlander. De Red Bull-coureur in kwestie echter dacht daar toch anders over. In een snelle ronde van Bottas verremde Verstappen zich, waardoor hij terugviel tot in de schoot van Bottas, waarna het een koud kunstje was om hem 'op te vangen'.

Op het rechte stuk ging Bottas Verstappen alsnog voorbij, maar omdat hij een ronde achter lag, kreeg hij direct weer blauwe vlaggen, waar hij rap aan voldeed. Die stint was zo verloren gegaan. Bottas zou uiteindelijk nog een keer een setje gebruikte set softs gaan halen om het nogmaals en met succes te proberen. Ondertussen nam men Verstappen aan de pitmuur niets kwalijk.

Red Bull wilde zich erbuiten houden

"Ze speelden wat met elkaar", zo vertelt teambaas Toto Wolff over dat moment tegen onder andere RacingNews365. "Max lag wat voor op Bottas toen hij voor de snelste ronde ging. Maar Verstappen remde hem wat af en hij stond volkomen in zijn recht om dat te doen."

"Daarop gingen we weer voor een andere set banden, waarbij we er deze keer voor zorgden dat we wél in vrije lucht terechtkwamen, om zo alsnog die snelste ronde terug te pakken."

Waar Wolff het doet voorkomen alsof men bij Mercedes ontspannen naar het kat-en-muis-spelletje keek, wil Red Bull-voorman Christian Horner best toegeven dat daar de bloeddruk wel even opliep. Wat hem betreft had Verstappen zich niet met die snelste ronde en het bijbehorende punt bemoeid.

"Er werden wat spelletjes gespeeld, omdat Verstappen vast wilde houden aan die snelste ronde. Hij greep de blauwe vlaggen aan om Bottas klem te zetten, maar toen haalde men Bottas opnieuw naar binnen, iets dat wij natuurlijk niet konden doen. Dus ze stoeiden wat om dat laatste punt, maar daar wilden we ons eigenlijk zoveel mogelijk buiten houden."

Ook interessant:

Verstappen straft oerdom Mercedes genadeloos af

Verstappen toverde Mexico wederom om tot MAXico, maar gaf Mercedes het niet te makkelijk uit handen? Dit en meer in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull