Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff onthult WhatsApp-verkeer met Vasseur: "Toen wist ik genoeg"

Toto Wolff heeft meer duiding gegeven over hoe hij het aanstaande vertrek van Lewis Hamilton naar Ferrari vernam. En daarbij hoefde geen woord te worden gezegd. Juist niet.

Vasseur Wolff Bahrain Test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aan het einde van de lange F1-winter ging er een schokgolf door de Formule 1. Lewis Hamilton zou per 2025 naar Ferrari vertrekken. Toto Wolff ziet zijn stercoureur vertrekken, maar ook voordat het nieuws officieel naar buiten kwam, wist hij het eigenlijk al. Hoe?

"Toen ik twee dagen voor de bekendmaking een WhatsApp-bericht naar Fred (Vasseur, Ferrari-teambaas, red.) stuurde en ik geen reactie kreeg, wist ik eigenlijk al genoeg", zo legt de Mercedes-teambaas uit aan onder andere RacingNews365.

Uiteindelijk liet Vasseur het aan Hamilton om Wolff van de ontwikkelingen op de hoogte te stellen: "Fred vertelde me niets, aangezien Lewis van mening was dat hij zelf degene was die mij als eerste erover in diende te lichten."

Nadien was er overigens wel contact tussen de teambazen, van wie we weten dat het goede vrienden zijn. Vasseur belde Wolff en daarover stelde de Fransman dat dat telefoontje net zo moeilijk was het als het telefoontje naar Carlos Sainz over het verliezen van zijn Ferrari-zitje.

Hoe Vasseur het er vanaf bracht in dat telefoontje? "Niet goed!", grapt de Oostenrijker. "Als je zo'n goede relatie met elkaar hebt, weet je soms niet hoe je met zoiets om moet gaan, maar het heeft absoluut geen effect op onze relatie."

"We zijn al lang vrienden, maar weten goed van elkaar dat we op de baan nu eenmaal concurrenten zijn. Dat is op persoonlijk en professioneel vlak soms dus een beetje zoeken, waarbij we de plicht hebben om het teambelang voorop te stellen. Dat is wat Fred nu ook heeft gedaan en dat snap ik ook."

Ook interessant:

Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten

De balans opmaken? Een lastige opgave, maar één ding lijkt zo klaar als een klontje. Verstappen en Red Bull staan er extreem goed voor, toch Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk?

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China