Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Valtteri Bottas

Wolff: "Ook dit ene foutje kost Bottas zijn Mercedes-stoeltje niet"

Mercedes-teambaas Toto Wolff zag zijn coureur Valtteri Bottas net als een week geleden in de fout gaan. Dit keer finishte hij de race echter wel, maar slechts als achtste.

Bottas Hongarije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Valtteri Bottas ging in de eerste bochten direct de strijd aan met Lewis Hamilton en Charles Leclerc, iets wat hij moest bekopen met een kapotte voorvleugel. De gedwongen pitstop die daar op volgde, wierp hem ver terug, waarna hij zich op wist te werken naar de achtste plaats.

"Hij wist op het moment van de touche al dat hij zijn race om zeep had geholpen", zo laat Toto Wolff weten in gesprek met Sky Sports F1. "Nadien mochten we eigenlijk niks meer verwachten van hem."

Boos op Bottas is Wolff echter niet, in tegendeel. Hij heeft met de Fin te doen: "Hij had zich helemaal opgeladen voor deze race en in de kwalificatie toonde hij zich ijzersterk, maar helaas liep het door meerdere touches dus helemaal mis."

Net als een week geleden benadrukt Wolff dat Bottas bij de zoektocht naar de meest geschikte Mercedes-coureur voor 2020 niet wordt afgerekend op op zichzelf staande fouten: "Er is namelijk ook heel veel wat in het voordeel spreekt van Valtteri, zijn input is bijvoorbeeld van grote waarde voor het team."

"Ik ga hier en nu bovendien ook geen discussies voeren over wie er wel of niet voor ons komen te rijden, dat doen we achter gesloten deuren en met alle beschikbare informatie op tafel."

6 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona