Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

Wolff: "Ook dit ene foutje kost Bottas zijn Mercedes-stoeltje niet"

Mercedes-teambaas Toto Wolff zag zijn coureur Valtteri Bottas net als een week geleden in de fout gaan. Dit keer finishte hij de race echter wel, maar slechts als achtste.

Bottas Hongarije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Valtteri Bottas ging in de eerste bochten direct de strijd aan met Lewis Hamilton en Charles Leclerc, iets wat hij moest bekopen met een kapotte voorvleugel. De gedwongen pitstop die daar op volgde, wierp hem ver terug, waarna hij zich op wist te werken naar de achtste plaats.

"Hij wist op het moment van de touche al dat hij zijn race om zeep had geholpen", zo laat Toto Wolff weten in gesprek met Sky Sports F1. "Nadien mochten we eigenlijk niks meer verwachten van hem."

Boos op Bottas is Wolff echter niet, in tegendeel. Hij heeft met de Fin te doen: "Hij had zich helemaal opgeladen voor deze race en in de kwalificatie toonde hij zich ijzersterk, maar helaas liep het door meerdere touches dus helemaal mis."

Net als een week geleden benadrukt Wolff dat Bottas bij de zoektocht naar de meest geschikte Mercedes-coureur voor 2020 niet wordt afgerekend op op zichzelf staande fouten: "Er is namelijk ook heel veel wat in het voordeel spreekt van Valtteri, zijn input is bijvoorbeeld van grote waarde voor het team."

"Ik ga hier en nu bovendien ook geen discussies voeren over wie er wel of niet voor ons komen te rijden, dat doen we achter gesloten deuren en met alle beschikbare informatie op tafel."

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

6 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Foto's De verrassende nieuwe Alfa Romeo F1-bolide in vol ornaat!