Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Wolff optimistisch na verslaan Red Bull in vrije training

Alhoewel Toto Wolff verwacht dat Red Bull er op zaterdag een schepje bovenop zal doen, is de Mercedes-teambaas meer dan tevreden met het verloop van de vrijdag in Oostenrijk.

Hamilton Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Daar waar Mercedes vorig raceweekend overduidelijk haar meerdere moest erkennen in Red Bull, zo lijkt het tijdens het tweede Grand Prix-weekend in Oostenrijk dichter op elkaar te zitten. Sterker nog, Lewis Hamilton was zelfs de snelste man tijdens de tweede vrije training.

Toto Wolff was zeer te spreken over het verloop van de vrijdag en de progressie die zijn team sinds vorig weekend heeft geboekt. "Ik ben voorzichtig optimistisch na vandaag. Ik verwacht meer van de Honda-motor op zaterdag, maar wij hebben ons verbeterd in sommige bochten, dus dat is bemoedigend."

Mercedes denkt dat zij met wat meer vermogen reden dan Honda tijdens hun snelste ronde, waardoor een deel van de voorsprong op Max Verstappen te verklaren is. "Ik denk dat wij inderdaad wat met wat meer vermogen reden tijdens onze snelste ronde, maar de ronde was wel gewoon goed. De ronden daarvoor maakten onze coureurs wat fouten."

De renstal doet er in ieder geval alles aan om Red Bull te verslaan. Verstappen drijft Hamilton zelfs tot het uiterste, want de Brit zit opeens wekelijks in de Mercedes-simulator, terwijl hij daar normaal helemaal niets van moet hebben. Volgens Wolff was het helemaal op eigen initiatief.

"Het was Lewis’ idee!", roept hij in gesprek met Sky Sports. "Hij wordt steeds enthousiaster over de simulator. Het is mooi om te zien dat hij terug blijft komen. Het past bij de mentaliteit van het hele team, iedereen is echt hard aan het pushen op dit moment."

De achterstand van Mercedes op Red Bull is zeker niet onoverbrugbaar, merkt Wolff op. Gevraagd hoe hij zijn team motiveert, vertelt hij dat dat niet nodig is. "Het team heeft geen motivatie nodig, ze zijn allemaal heel erg gemotiveerd. Het zit dicht op elkaar. Als Bottas in Monte Carlo tweede was geëindigd, dan had het heel dicht op elkaar gezeten, zeker als je bedenkt dat Hamilton in Bakoe had kunnen winnen nadat Max was uitgevallen. Van raceweekend tot raceweekend kan het zo weer veranderen", aldus de voorman van Mercedes.

Voorspel en win

Powered by

Slajeslag.nl
RN365 2 0 In site Action block prize Belgian GP 2021

Wie wint de GP van Oostenrijk 2021?

Speel mee en win twee tickets voor de Grand Prix van België.

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

21 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten