Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Wolff over geruchten Verstappen: "Als ik dat zeg, verkloot ik mijn hele strategie!"

Met Fernando Alonso die bij Aston Martin blijft voor de komende jaren blijven er steeds minder opties over voor Mercedes in 2025. Teambaas Toto Wolff gaat in op de situatie rond Max Verstappen en wat hij zou doen als hij in de schoenen van Verstappen zou staan.

Wolff China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ook al gaat het tijdens een raceweekend heel vaak over het racen zelf, er worden natuurlijk ook vragen gesteld over de rijdersmarkt. Zeker nu bekend is dat Fernando Alonso in 2025 en 2026 voor Aston Martin blijft rijden. De Spanjaard stond ook op de radar bij Mercedes, maar blijft zijn huidige team trouw.

Dat betekent dat ook Mercedes verder om zich heen moet kijken. En dus krijgt teambaas Toto Wolff opnieuw vragen over Max Verstappen als mogelijke teamgenoot voor George Russell in 2025. "Er zijn zoveel factoren die een rol spelen om een rijder binnen te halen. En als je het vanuit het meest rationele oogpunt bekijkt, dan kun je zeggen dat de snelste auto in de handen is van de snelste coureur. Maar ik denk niet dat dit de enige reden is waarom je op je plek blijft zitten, want misschien zit er meer diepgang in en zijn er voor sommige mensen ook andere factoren", zo legt Wolff uit in gesprek met onder meer RacingNews365.

"Zijn we in staat om Max te overtuigen? Ik denk niet dat het een kwestie van overtuigen is. Hij zal beslissingen nemen waarvan hij denkt dat ze goed voor hem zijn. En ik denk dat een paar factoren een rol spelen, maar hij is degene die daarna nog een aantal dominosteentjes zal laten vallen. Maar iedereen wacht op wat hij gaat doen."

'Snelste auto'

Wolff vervolgt zijn verhaal, ook met het oog op de nieuwe reglementen voor 2026. "Ik denk dat niemand iets kan verkopen aan Max, Jos en Raymond (Vermeulen, zijn manager, red.). Ik geloof erin dat het een kwestie is van dat ze het aanvoelen waar de toekomst het beste is voor hun, rekening houdend met een heleboel factoren. Maar we hebben een goede uitgangspositie voor 2026. We hebben geen problemen gehad met de doelstellingen voor de power unit, de batterij en voor de brandstof. Ik denk dat we een fatsoenlijk chassis kunnen maken met een goede waarde."

De teambaas van Mercedes geeft aan dat hij met meerdere coureurs in gesprek in voor het vacante zitje. "We hebben gesprekken met veel rijders om de mogelijkheden te verkennen, dus dat is niet echt verrassend. En voor Max, we zijn nog niet op het punt gekomen waarop we gaan discussiëren."

Maar denkt Wolff echt dat hij een kans heeft om Verstappen te contracteren voor 2025? "Als ik Max zou zijn, dan zou ik in 2025 nog voor Red Bull rijden, omdat het de snelste auto is. Maar er zijn ook andere factoren." Daarna krijgt de Oostenrijker nogmaals de vraag voorgelegd. "Als ik dat zeg, dan verkloot ik mijn hele strategie", zo sluit hij af.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez