Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Kimi Antonelli

Wolff genoot van eerste F2-zege Antonelli: "Twee seconden sneller dan de rest!"

Ga er maar aan staan. Als groots talent beginnen aan je eerste F2-seizoen en je naam veelvuldig genoemd zien worden als vervanger van Lewis Hamilton bij Mercedes. Andrea Kimi Antonelli beleeft een roerig seizoen tot nu toe. Zijn eerste zege kwam als een grote opluchting, zag Toto Wolff.

Antonelli F2 win Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het debuut van Andrea Kimi Antonelli in de Formule 2 was tot nu toe nog niet om over naar huis te schrijven. De jonge, talentvolle, Italiaanse rijder (17) moet zich in het klassement tevreden stellen met een achtste plek. Alsof de druk van debuteren in de F2 niet genoeg is, krijgt Antonelli ook nog eens te maken met alle geruchten dat hij een snelle entree in de Formule 1 gaat maken.

De Mercedes-junior wordt gelinkt aan het vrije stoeltje bij Mercedes, dat wordt achtergelaten door zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Wordt hij door teambaas Toto Wolff bij het hoofdteam nog uit de wind gehouden, dan is daar altijd nog een optie bij Williams. Het maakt het voor Antonelli niet makkelijker om zich te richten op zijn prestaties dit jaar.

Dat hij recent bij de GP van Groot-Brittannië de sprintrace won op zaterdag, was voor hem een hele opluchting, zag Wolff. "Het was zo moeilijk dit jaar, want de auto...", wijst de Oostenrijker tegenover onder meer RacingNews365 naar de wagen van Prema Racing. "Je ziet dat hij en Oliver Bearman (Antonelli's teamgenoot, red.) worstelen met de wagen. Ze zijn niet blij met het rijgedrag."

Dat Antonelli op Silverstone de sprintrace won, zijn eerste zege in de F2, was een enorme opluchting. "Toen ik hem over dat water zag snellen, hij was twee seconden sneller dan de rest. Je zag daar het talent, de mogelijkheden en het potentieel van deze jonge man", looft Wolff zijn toekomstige ster. "Toen hij die race won, viel er een last van zijn schouders."

Wolff genoot ervan toen hij een dag later Antonelli in de pitbox van Mercedes zag en Hamilton de race won. "Je ziet de grootste Britse coureur bij ons uitchecken en in de garage heb je een jonge vent die nog geen rijbewijs heeft. Hij zag dit en moet gedacht hebben: 'Ooit wil ik daar op een dag ook staan'."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'