Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff probeert positief te blijven: "Maar die gasten bovenaan hebben weer stappen gemaakt"

Mercedes-teambaas Toto Wolff ziet vooruitgang bij zijn team, maar echt aan de top zijn ze nog lang niet. Wel ziet hij het positieve in: in vergelijking met de GP van België een jaar eerder zijn ze veel en veel beter geworden.

Mercedes gaat de zomerstop in met de vierde plaats voor Lewis Hamilton en de zesde plaats voor George Russell op Spa-Francorchamps. De Grand Prix van België heeft er wel eens beter uitgezien voor het Duitse Formule 1-team, maar zeker ook slechter. Mercedes staat echter nog 'netjes' op de tweede plaats in het klassement, wat voor Toto Wolff reden genoeg is om positief te blijven. Vooral als de vergelijking wordt getrokken met de GP van België een jaar eerder, waar Russell weliswaar vierde werd, maar Hamilton het einde van de eerste ronde niet haalde. De progressie is te zien volgens Wolff en als hij terugkijkt op de afgelopen twaalf maanden, wijst hij naar een stijgende lijn bij zijn team. "Spa was een verschrikkelijke race eerder, maar nu zaten Sergio Perez, Charles Leclerc en wijzelf binnen een seconde of acht", zo begint hij voor de microfoon van onder andere RacingNews365 . "Dat is een grote stap voor ons, want zoals ik al zei: Spa was een grote ramp in 2022. Het voelt alsof we goede stappen maken." Toch is er één team een doorn in het oog voor Wolff. Het ongelooflijk dominante Red Bull. "Die gasten bovenaan hebben weer stappen gemaakt en ja, we moeten gewoon zorgen dat we de feiten om gaan draaien..."

Kleine problemen in België

Mercedes ondervond ook in 2023 een aantal oude bekende problemen, zoals het gestuiter van de bolides. Hoewel dat gestuiter niet zo erg was als voorheen, noemt Wolff het wel een punt van aandacht. "We gaan analyseren wat er beter kan. Achter de schermen zijn we heel hard bezig bij het upgraden van de aerodynamica, petje af daarvoor." "De vloer (waar onlangs een upgrade is doorgevoerd, red.) kan een van de factoren zijn waarom we wat stuiterden, maar dat zullen we gaan zien in de data. Misschien ligt het ook wel aan het finetunen, maar hoe dan ook geloof ik nog steeds dat we de juiste richting in zijn geslagen met het ontwikkelen van de auto", aldus een enigszins positieve Wolff.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"