Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff reageert op berisping door FIA-stewards: "Goed dat ik daar op word aangesproken"

Toto Wolff speelde een hoofdrol in de persconferentie voor teambazen op de vrijdag in Las Vegas, samen met Ferrari-teambaas Fred Vasseur. Beide mannen zijn op hun vingers getikt met een waarschuwing en daar reageert Wolff nu op.

XPB 1255675 Hi Res
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes-teambaas Toto Wolff viel in Las Vegas uit tegen een journalist die op cynische wijze iets had op te merken over de manier waarop Wolff de organisatie van de race verdedigde na het putdeksel incident. Hij gebruikte daarbij het 'F-woord'. Daar is hij voor op de vingers getikt door de FIA, dat van mening is dat dat soort taalgebruik haaks staat op de normen en waarden van de FIA en dat de sport daardoor in diskrediet wordt gebracht.

Wolff juicht die berisping toe, zo laat hij in een interview met RacingNews365 weten: "Het is goed dat alle aandeelhouders eraan herinnerd worden dat we in het publieke domein opereren en dat we verantwoordelijkheid dragen voor wat we in de media en op de televisie roepen."

"Als het gegeven dat Fred en ik ons hebben moeten melden bij de stewards bijdraagt aan een andere benadering van de stewards ten aanzien van vloeken, dan is dat iets goeds. Niemand zou ooit het F-woord moeten gebruiken, in of buiten de auto. We moeten rolmodellen zijn voor de vele F1-fans en met name voor de jonge fans. We hebben ons allemaal aan regels met betrekking tot integriteit, eerlijkheid en openheid te houden, met als enige doel de groei van de sport."

"We dragen allemaal die gedeelde verantwoordelijkheid en dat betekent ook dat we erop aangesproken dienen te worden, ongeacht de positie van het individu. Daarom zie ik het als iets goed dat de stewards ons daar even aan helpen herinneren."

Wolff zal terugslaan

Het F-woord had Wolff dus niet mogen gebruiken, maar heeft hij ook spijt dat hij de aanval verbaal opende op de betreffende journalist? Heeft hij van dat moment geleerd? "Die les zal ik nooit leren", zo klinkt zijn antwoord.

"Als ik word uitgedaagd, sla ik terug en twee keer zo hard. Dat is helaas een les die ik gedurende het leven heb geleerd. Maar evengoed is het goed om op waarden als taalgebruik, integriteit, eerlijkheid en openheid te hameren, waarbij de manier waarop de sport van bovenaf gerund wordt gerespecteerd dient te worden en waarbij sportieve gelijkheid vooropstaat. Dat zijn voor ons allen belangrijke begrippen."

"Initiatieven om het F-woord te verbannen uit de media zijn goed, want ongeacht wie we zijn, hebben we een verantwoordelijkheid. We moeten het gewoon niet doen. We zijn immers grote jongens."

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Abu Dhabi 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'