Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff reageert op speculatie rond Verstappen

Toto Wolff heeft gereageerd op de geruchten dat er na de Grand Prix van Miami een gesprek zou gaan plaatsvinden tussen onder andere hem en Max Verstappen om te kijken of een eventuele overstap naar Mercedes een interessante zaak zou zijn voor beide partijen.

Wolff Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is het gespreksonderwerp van de afgelopen week: Max Verstappen zou volgens de geruchten in de nabije toekomst met zijn manager en vader in gesprek gaan met Toto Wolff om te kijken of een mogelijke overstap naar het team van Mercedes een interessante keuze zou zijn voor de toekomst.

Dit gerucht werd uitgebreid met cijfers over wat zo'n mogelijke overstap de drievoudig wereldkampioen dan zou kunnen opleveren. Dat zou maar liefst 150 miljoen euro zijn, ongeveer drie keer meer dan het megasalaris van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft nu in aanloop naar de Grand Prix van Miami voor het eerst gereageerd op het gerucht dat de twee met elkaar om de tafel zouden gaan zitten. Hij heeft nooit ontkend dat hij maar wat graag de drievoudig wereldkampioen zou strikken voor de Duitse renstal, maar geruchten over mogelijke geplande gesprekken probeert hij de kop in te drukken. Tijdens de lancering van een Whatsapp-emoji (de raceauto-emoji heeft nu de kleuren van een Mercedes F1-bolide!) werd de Oostenrijker door Reuters gevraagd naar de mogelijke meeting, en dit resulteerde in een bijzonder antwoord: "Nee, dat is één van de geruchten."

"Mensen verzinnen vergaderingen, verzinnen wat er gebeurt met de coureurs, maar deze dingen horen achter gesloten deuren te gebeuren en alles wat er naar buiten is gebracht was niet echt juist.” 'Niet echt' laat hier veel aan de verbeelding over, het is tenslotte geen echte ontkenning, maar ook geen echte bevestiging.

Hij ging ook in op het verhaal dat topontwerper Adrian Newey Red Bull gaat verlaten, en daar zei hij het volgende over: "Adrian Newey is een iconische ingenieur in de Formule 1 met een geweldige staat van dienst en nogmaals, er zijn ook zoveel mensen die praten over wat hij uiteindelijk zou kunnen doen en of hij Red Bull verlaat of niet", aldus Wolff.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"