Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Wolff verwacht dat straf Red Bull hard zal treffen

Nu Red Bull en de FIA een akkoord hebben bereikt over een straf voor Red Bull, is dat hoofdstuk gesloten. Hoe kijkt Mercedes-teambaas Toto Wolff ernaar?

XPB 1180398 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toto Wolff reageert in gesprek met Sky Sports op de straf voor Red Bull. Hij verwacht dat de sportieve sancties Red Bull daadwerkelijk hard zullen raken.

"Elk uur minder in de windtunnel gaat je linksom of rechtsom performance kosten. We bevonden ons in recente jaren in de gelukkige positie dat we het constructeurskampioenschap wonnen, dus voor de laatste achttien maanden hebben we 7% minder testuren mogen maken dan Red Bull. En dat weegt alles bij elkaar toch zwaar mee."

"Kijk ook naar Ferrari. Vorig jaar waren ze nog het zesde team en nu zijn ze zo ontzettend veel sneller", vervolgt Wolff, die inziet dat Mercedes in 2023 zal profiteren van het magere 2022.

Het voordeel van een nadeel voor Mercedes

"Helaas profiteren van we van onze huidige derde plaats, omdat we zo 14% meer testuren en testsimulaties kunnen draaien dan de leiders. En dan krijgen we nog eens 10% (in mindering bij Red Bull) daar bovenop. Dus dat gaat om forse verschillen. Maar uiteindelijk gaat het ook om hoe je die uren en simulaties besteedt."

Gevraagd of er nu een dikke streep onder het thema getrokken kan worden, antwoordt Wolff bevestigend: "Ik hoop het. 2021 is nu een gesloten boek, dus laten we afwachten wat ze (Red Bull, red.) voor 2022 overleggen. Het is het in hun belang dat ze dat deze keer goed doen. Hopelijk heeft men hiermee voldoende de grens aangegeven, waardoor het met een ander team in de toekomst niet meer gaat gebeuren."

Ook interessant:

Red Bull ontvangt loodzware straf van de FIA

Red Bull heeft een loodzware straf gekregen van de FIA na het overschrijden van het budgetplafond in 2021. De titel van Max Verstappen is veilig, maar de sancties zijn zwaar voor het team.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

44 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'