Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Wolff verwacht dat straf Red Bull hard zal treffen

Nu Red Bull en de FIA een akkoord hebben bereikt over een straf voor Red Bull, is dat hoofdstuk gesloten. Hoe kijkt Mercedes-teambaas Toto Wolff ernaar?

XPB 1180398 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toto Wolff reageert in gesprek met Sky Sports op de straf voor Red Bull. Hij verwacht dat de sportieve sancties Red Bull daadwerkelijk hard zullen raken.

"Elk uur minder in de windtunnel gaat je linksom of rechtsom performance kosten. We bevonden ons in recente jaren in de gelukkige positie dat we het constructeurskampioenschap wonnen, dus voor de laatste achttien maanden hebben we 7% minder testuren mogen maken dan Red Bull. En dat weegt alles bij elkaar toch zwaar mee."

"Kijk ook naar Ferrari. Vorig jaar waren ze nog het zesde team en nu zijn ze zo ontzettend veel sneller", vervolgt Wolff, die inziet dat Mercedes in 2023 zal profiteren van het magere 2022.

Het voordeel van een nadeel voor Mercedes

"Helaas profiteren van we van onze huidige derde plaats, omdat we zo 14% meer testuren en testsimulaties kunnen draaien dan de leiders. En dan krijgen we nog eens 10% (in mindering bij Red Bull) daar bovenop. Dus dat gaat om forse verschillen. Maar uiteindelijk gaat het ook om hoe je die uren en simulaties besteedt."

Gevraagd of er nu een dikke streep onder het thema getrokken kan worden, antwoordt Wolff bevestigend: "Ik hoop het. 2021 is nu een gesloten boek, dus laten we afwachten wat ze (Red Bull, red.) voor 2022 overleggen. Het is het in hun belang dat ze dat deze keer goed doen. Hopelijk heeft men hiermee voldoende de grens aangegeven, waardoor het met een ander team in de toekomst niet meer gaat gebeuren."

Ook interessant:

Red Bull ontvangt loodzware straf van de FIA

Red Bull heeft een loodzware straf gekregen van de FIA na het overschrijden van het budgetplafond in 2021. De titel van Max Verstappen is veilig, maar de sancties zijn zwaar voor het team.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

26 reacties

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"