Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff tempert verwachtingen voor 2023 alvast: "Red Bull in een gunstigere positie"

Mercedes-teambaas Toto Wolff blikt terug op het teleurstellende seizoen van de Duitse renstal. Dit seizoen kon het team voor het eerste in jaren niet strijden voor de titel.

Toto Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Na acht jaar op rij de constructeurstitel te hebben gewonnen, is 2022 het jaar dat daar een einde aan komt voor Mercedes. Dit seizoen moesten de Formule 1-bolides aan nieuwe regelementen voldoen en de Duitse renstal zat naar eigen zeggen fout met het ontwerpen van de auto.

Mercedes-teambaas Toto Wolff wisten dat het een keer zou gaan gebeuren en legt uit wat er precies mis ging bij het ontwikkelen van de auto. "We hebben er de laatste paar jaar over gehad dat er een dag komt waarop de reeks een keer stopt. En dat is wat er gebeurd is. Het is gebeurd doordat we de fysica verkeerd hadden", is Wolff te horen tegenover Channel 4.

"Er is niets mysterieus aan. We hebben geweldige mensen, materiaal, infrastructuur, financiële middelen. Wat we verkeerd hadden is gewoon hoe de auto werkt. Het geeft ons op een manier vertrouwen om het op te lossen."

"Ik denk dat het belangrijk is om te erkennen dat we het niet goed genoeg werk hebben geleverd. De jongens in Milton Keynes en Maranello hebben dat wel gedaan", zegt hij, doelend op Red Bull en Ferrari. "Wij zijn derde, wat geen ellende is. Het is nog steeds respectabel, omdat we verder naar achter op de grid hadden kunnen staan. Maar nu moeten we het gewoon zien op te lossen."

Hoe nu verder voor Mercedes?

Door de problemen van dit jaar zal Mercedes niet alleen dit seizoen een achterstand hebben op concurrenten Red Bull en Ferrari, maar ook volgend seizoen zal het mogelijk een nadeel zijn, zo legt Wolff uit. Hij laat alvast doorschemeren dat de titel in 2023 behalen wel erg optimistisch is, gezien de voorsprong van vooral Red Bull.

"We hebben natuurlijk veel ontwikkelingstijd verloren om uit te vogelen hoe het zit met het gestuiter. Het is dus duidelijk dat Red Bull in een gunstige positie zit; niet alleen voor dit jaar maar ook voor de start van volgend jaar."

"Dat gezegd hebbende: als we blijven doorgaan met het begrijpen en het ontwikkelen van de auto, kunnen we de achterstand snel goedmaken. We zijn gebrand om onderdeel te zijn van het gevecht voor het kampioenschap. Maar je kunt niet ieder kampioenschap winnen, dat denken dat zou dwaas zijn."

Ook interessant:

Waarom Verstappen geen snellere maar wel een betere F1-coureur is geworden

Max Verstappen won vorig jaar zijn eerste Formule 1-wereldtitel na een zinderend gevecht met Lewis Hamilton. Dit jaar kon niemand aan hem tippen. Was hij nog sneller dan eerst? Zelf denkt Verstappen van niet, al betekent dat niet dat hij niet beter is geworden dan voorheen. Joris Mosterdijk praat je in onderstaande video weer helemaal bij.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

23 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking Viaplay bevestigt verregaande maatregelen en vertrek uit meerdere landen