Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff tempert verwachtingen voor 2023 alvast: "Red Bull in een gunstigere positie"

Mercedes-teambaas Toto Wolff blikt terug op het teleurstellende seizoen van de Duitse renstal. Dit seizoen kon het team voor het eerste in jaren niet strijden voor de titel.

Toto Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Na acht jaar op rij de constructeurstitel te hebben gewonnen, is 2022 het jaar dat daar een einde aan komt voor Mercedes. Dit seizoen moesten de Formule 1-bolides aan nieuwe regelementen voldoen en de Duitse renstal zat naar eigen zeggen fout met het ontwerpen van de auto.

Mercedes-teambaas Toto Wolff wisten dat het een keer zou gaan gebeuren en legt uit wat er precies mis ging bij het ontwikkelen van de auto. "We hebben er de laatste paar jaar over gehad dat er een dag komt waarop de reeks een keer stopt. En dat is wat er gebeurd is. Het is gebeurd doordat we de fysica verkeerd hadden", is Wolff te horen tegenover Channel 4.

"Er is niets mysterieus aan. We hebben geweldige mensen, materiaal, infrastructuur, financiële middelen. Wat we verkeerd hadden is gewoon hoe de auto werkt. Het geeft ons op een manier vertrouwen om het op te lossen."

"Ik denk dat het belangrijk is om te erkennen dat we het niet goed genoeg werk hebben geleverd. De jongens in Milton Keynes en Maranello hebben dat wel gedaan", zegt hij, doelend op Red Bull en Ferrari. "Wij zijn derde, wat geen ellende is. Het is nog steeds respectabel, omdat we verder naar achter op de grid hadden kunnen staan. Maar nu moeten we het gewoon zien op te lossen."

Hoe nu verder voor Mercedes?

Door de problemen van dit jaar zal Mercedes niet alleen dit seizoen een achterstand hebben op concurrenten Red Bull en Ferrari, maar ook volgend seizoen zal het mogelijk een nadeel zijn, zo legt Wolff uit. Hij laat alvast doorschemeren dat de titel in 2023 behalen wel erg optimistisch is, gezien de voorsprong van vooral Red Bull.

"We hebben natuurlijk veel ontwikkelingstijd verloren om uit te vogelen hoe het zit met het gestuiter. Het is dus duidelijk dat Red Bull in een gunstige positie zit; niet alleen voor dit jaar maar ook voor de start van volgend jaar."

"Dat gezegd hebbende: als we blijven doorgaan met het begrijpen en het ontwikkelen van de auto, kunnen we de achterstand snel goedmaken. We zijn gebrand om onderdeel te zijn van het gevecht voor het kampioenschap. Maar je kunt niet ieder kampioenschap winnen, dat denken dat zou dwaas zijn."

Ook interessant:

Waarom Verstappen geen snellere maar wel een betere F1-coureur is geworden

Max Verstappen won vorig jaar zijn eerste Formule 1-wereldtitel na een zinderend gevecht met Lewis Hamilton. Dit jaar kon niemand aan hem tippen. Was hij nog sneller dan eerst? Zelf denkt Verstappen van niet, al betekent dat niet dat hij niet beter is geworden dan voorheen. Joris Mosterdijk praat je in onderstaande video weer helemaal bij.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

38 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'