Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff ten einde raad na enorme achterstand op Verstappen: "Alles keerde zich tegen ons"

Wat was er toch met Mercedes aan de hand tijdens de sprintrace van de Grand Prix van Brazilië? George Russell en Lewis Hamilton kwamen flink wat snelheid te kort ten opzichte van hun naaste rivalen. Teambaas Toto Wolff zit met de handen in het haar.

Russell Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Nee, Mercedes kende geen goede zaterdag in Brazilië. De Zilverpijlen kwamen goed van hun plek bij de start van de sprintrace en zakten daarna ver terug. George Russell, vorig jaar glorieus winnaar van de sprint- en hoofdrace, kwam wel als vierde over de streep, maar kreeg liefst 25 seconden aan de broek van winnaar Max Verstappen.

Voor Lewis Hamilton was de malaise nog iets groter. De zevenvoudig wereldkampioen was op een gegeven moment vier seconden langzamer dan Verstappen in bepaalde rondjes, waardoor er niet meer in zat dan de zevende plaats. Teambaas Toto Wolff vraagt zich hardop af waar de problemen vandaan kwamen.

"Ik denk dat onze achterkant wat te zwak was", vertelt Wolff bij Sky Sports. "Daarom werd het balanceren op een dun koord. Richting de hoofdrace van morgen moeten we proberen te achterhalen hoe we wat meer snelheid eruit kunnen persen, maar daar is geen magische knop voor. We zullen zeker niet alles op kunnen lossen."

Mercedes won tot 2023 alle twee de sprintraces in Brazilië. Die reeks is nu beëindigd. Wolff zit er niet mee. "Het verleden boeit me niet. Vandaag ging het slecht. Het was heel vreemd, alles keerde zich tegen ons. We moeten de koppen bij elkaar steken op weg naar morgen en het verbeteren."

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen