Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff trekt zeer opvallende conclusie na spectaculair duel om zege met Verstappen

Polesitter George Russell eindigde uiteindelijk op de derde plaats tijdens de Grand Prix van Canada. Mercedes-teambaas Toto Wolff trekt na afloop een bijzondere conclusie.

Verstappen Russell race Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar George Russell op zaterdag knap poleposition pakte voor de Grand Prix van Canada, verliep de race minder soepel. De Brit maakte, net als teamgenoot Lewis Hamilton, hier en daar wat kostbare foutjes, kwam nog in aanraking met Oscar Piastri en moest uiteindelijk na een mooi gevecht Max Verstappen en Lando Norris voor zich dulden. Russell dacht zelf dat de zege mogelijk was geweest, maar Mercedes-teambaas Toto Wolff is het daar niet helemaal mee eens.

"Misschien hebben we een paar minuten van de overwinning gedroomd, maar in de realiteit was het waarschijnlijk nooit mogelijk geweest", vertelt Wolff tegenover onder meer RacingNews365. "Ik denk wel dat we goede stappen hebben gezet sinds Imola. We hebben heel wat onderdelen meegenomen en dat was precies waar we mee worstelden de afgelopen jaren. Qua ontwikkeling lijken we elk weekend performance aan de auto toe te voegen en ook de nieuwe onderdelen voor de Grand Prix van Spanje zouden ons moeten helpen. Ik hoop dat we dit positieve traject doortrekken."

Toch waren Russell én Hamilton na afloop vrij hard over hun eigen prestaties. Kan Wolff dat verklaren? "Met waar wij vandaan komen, is de derde en vierde plaats gewoon een goed resultaat. Ik denk alleen dat de coureurs inzien dat er meer in had gezeten. Misschien hadden we hier en daar twee posities kunnen winnen en volgt er daarom een negatief sentiment. Maar als je ze voor het weekend had gezegd dat we als derde en vierde zouden eindigen, waren ze tevreden geweest."

Bekijk hieronder het gevecht tussen Russell en Norris voor de tweede plek!

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training