Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff verklaart gesprek met Jos Verstappen in Oostenrijk

Daar waar Max Verstappen afgelopen weekend min of meer bevestigde dat hij in 2025 ook bij Red Bull Racing blijft rijden, wilde Jos Verstappen niet zo ver gaan. Vader Verstappen sprak in Oostenrijk in ieder geval met Mercedes-teambaas Toto Wolff en de Oostenrijker vertelt nu waar dat gesprek over ging.

Wolff Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen en een mogelijke overstap naar Mercedes. Daar gaat het al een hele tijd over in de wereld van de Formule 1. Mercedes-teambaas Toto Wolff doet er namelijk alles aan om Verstappen binnen te halen, maar daar maakte de Nederlander in Oostenrijk al eigenhandig een einde aan. "Ik zei al dat we ons op de auto van volgend jaar focussen. Als dat het geval is, zegt dat al genoeg over waar ik rijd", zo reageerde de drievoudig wereldkampioen.

Vader Jos Verstappen was daar niet veel later wat minder stellig over. "Er speelt zoveel, dus ik wil er niet te veel over zeggen", was zijn reactie. Daarbij sloot hij ook een overstap naar Mercedes niet uit. De hele vete tussen Verstappen en teambaas Christian Horner zal daarbij nog extra koren op de molen zijn geweest voor Wolff.

Maar vergroot dit de kansen voor de Oostenrijker om Verstappen naar Mercedes te halen? "We moeten niet te veel belang hechten aan die kwestie. We moeten ons concentreren op het samenstellen van een auto die in staat is om te winnen en dan komt de volgende stap vanzelf", zo vertelt hij in gesprek met oe24.

Daarbij sprak Wolff uitgebreid met Jos Verstappen op de Red Bull Ring. Wat werd daar besproken? "Niets bijzonders. We kennen elkaar al van vroeger, toen we nog coureurs waren, en zitten op dezelfde golflengte wat het racen betreft." De jongste Verstappen woont net als Wolff in Monaco, maar de twee zien elkaar dan praktisch nooit. "Dat gebeurt zelden. Het is niet zo dat we elkaar toevallig ontmoeten bij de McDonald's."

Extra interessant was dat Wolff afgelopen weekend werd gevraagd of hij zijn hand in het vuur zou willen steken dat Verstappen volgend jaar in de Red Bull zit. De Mercedes-teambaas reageerde daar als volgt op: "Ik zou mijn hand in het vuur steken dat Max volgend jaar nog in de Formule 1 rijdt."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership