Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Wolff verklaart worstelpartij Hamilton op tweede F1-testdag Bahrein

Toto Wolff heeft uitgelegd waarom Lewis Hamilton zo worstelde met de W14 gedurende de ochtendsessie van de tweede Formule 1-testdag in Bahrein.

Hamilton Bahrain Test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Wie eerder op de vrijdag inschakelde voor de Formule 1-wintertest in Bahrein zag met enige regelmaat de Mercedes W14 van Lewis Hamilton alle kanten op glijden. Dat terwijl men gisteren nog redelijk tevreden was met de balans van de auto.

Toto Wolff gaat in gesprek met F1 TV in op het hoe en waarom van de worstelingen van Hamilton: "De auto was uit balans deze ochtend en je ziet dan ook dat hij tijdens het rijden zwarte strepen trekt op het asfalt bij het uitaccelereren."

"Het is heet en we wisten gewoon niet de goede afstelling te vinden voor deze omstandigheden, maar dat hoort in mijn ogen een beetje bij de uitgebreide kennismaking met een nieuwe auto", zo vervolgt de Mercedes-voorman, die benadrukt dat de problemen niets te maken met de manier waarop de auto aangestuurd wordt door de coureur.

"Het is niet zo dat hij de auto aan het overdriven is of dat hij te veel pusht. Het is puur dat de auto geen grip heeft aan de achterzijde. Dit is iets dat we gedurende de dag moeten zien op te lossen."

Het is aan George Russell om erachter te komen of Mercedes in die opzet slaagt, aangezien de jongere van de twee Britten het stuurtje na de lunchpauze over heeft genomen. Na de eerste dag heeft hij er echter een hard hoofd in dat Mercedes over een week Red Bull kan verslaan...

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 wintertest Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?