Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff: "Verstappen en Leclerc raceten hard, maar dat willen we juist zien"

Twee weken na de aanvaring tussen Max Verstappen en Charles Leclerc in Oostenrijk namen de kemphanen het opnieuw tegen elkaar op. Er werd wederom hard gevochten, tot groot vermaak van Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Verstappen Gasly BG 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Natuurlijk werd er tijdens dat machtige gevecht tussen Max Verstappen en Charles Leclerc gevreest voor weer een samenkomen en dat kwam er ook. De wedstrijdleiding hield echter de kaken stijf op elkaar.

"En zo hoort het ook", aldus Mercedes-teambaas Toto Wolff in gesprek met onder andere RacingNews365. "Het is duidelijk te zien dat de wedstrijdleiding de keuzes in Oostenrijker hebben doorgetrokken en dat agressief racen toegelaten wordt. In andere klassen was dat al zo, en dat is ook wat men in de Formule 1 wil zien."

Op de vraag van RacingNews365 of dat betekent dat Wolff als voorstander van agressief racen een tweestrijd tussen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas toejuicht, blijft hij echter onverbiddelijk: "Dat is iets waar we aan het ontbijt nog over hebben gediscussieerd."

"Ik wil geen schermutselingen zien tussen onze beide coureurs. Ik twijfel er echter niet aan dat ze allebei weten hoe ze met elkaar dienen te racen, dat hebben ze herhaaldelijk laten zien. Ze respecteren elkaar niet alleen naast de baan, maar ook op de baan."

"Het gevecht tussen Lewis en Valtteri vandaag was zeer vermakelijk, want het werd niet dirty, in tegenstelling tot wat we bij anderen hebben gezien. Dat moet beperkt blijven tot gevechten tussen verschillende teams en niet tot gevechten tussen twee coureurs van één team."

Hamilton bottas silverstone win

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van Groot-Brittannië

De tiende Grand Prix van het jaar was evenals de negende een bijzonder enerverende - is de Formule 1 dan toch niet zo saai als men vermoedde? Ondanks het spektakel waren het echter toch weer de Mercedessen die een dubbelzege boekten. In dit album zie je welke coureur welk rapportcijfer krijgt!

Bekijk het album
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken